Lisa

Sinds vorige week zondag hebben we een nieuw huisgenootje. Ze heet Lisa. Haar lievelingskleuren zijn roze en geel. Lisa woont bij ons in huis en mag gewoon in de keuken en de kamer spelen, maar ze heeft ook een eigen slaapplekje. Daar heeft Judith voor gezorgd.

Soms als Lisa een beetje bang is, trekt ze zich terug. Niet in haar kamer (want ze heeft geen eigen kamer) maar in haar schild. Want Lisa is een schildpadje. Kijk maar.

Op de Kinderstunde waren nog twee schildpadjes, echte levende. Die had een juf meegenomen. Die twee heten Nico en Pomba. Van deze juf heeft Judith een heleboel geleerd over schildpadden. Bijvoorbeeld dat je ze niet aan hun schild mag optillen, maar op je hand moet zetten. Daardoor kan ze nu goed voor Lisa zorgen. Als Judith naar school is, past mama op Lisa.

Maar natuurlijk leren ze op de Kinderstunde niet alleen over schildpadden, maar ook over de Heere God. Want wij hebben geen schild om onder weg te kruipen als er gevaar is. Daarom leerden de kinderen een Bijbelvers: “U bent mijn schuilplaats, U beschermt mij voor benauwdheid” (Psalm 32:7). Dat is de les van Lisa de schildpad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *