Einde van de vakantie

Het is weer hoog tijd voor een weblogje. Sinds de reis waar Johan over schreef, is het einde van de vakantie een beetje anders gelopen dan we gepland hadden.

Eerst is Boaz nog een week op voetbalkamp geweest. Hij sliep gewoon thuis, maar ging elke dag naar het voetbalveld om te trainen, spellen te doen en lekker rond te rennen. Vorig jaar heeft hij ook meegedaan en het was leuk om te zien dat hij dit jaar harder kon schieten, meer doelpunten maakte enzovoorts; hij is duidelijk een jaar groter en sterker geworden 😉

De laatste vakantieweek was Johan in Polen voor z’n werk. Maar maandagavond kregen we een berichtje dat mijn besse (opa) overleden was. We wisten al wel dat hij steeds een beetje achteruit ging en het bericht kwam niet helemaal onverwacht, maar het blijft natuurlijk verdrietig. En we moesten meteen aan het regelen gaan als we bij de begrafenis wilden zijn. Gelukkig is dat uiteindelijk gelukt. Johan kwam een dag eerder terug uit Polen, ik kon hem ophalen vanaf Flughafen Frankfurt en daarna reden we met z’n allen door naar Nederland. Het was een draak van een reis die elf uur duurde en alle mogelijke tegenslagjes had — behalve dat wij zelf gelukkig geen pech of ongeluk gehad hebben! We hadden vooral de files van andermans narigheid.

Zaterdagmorgen was de begrafenis. Niet leuk om mee te maken, maar wel goed om er bij te zijn. Diezelfde dag zijn we nog terug gereden, dit keer gelukkig met een stuk minder file, en kropen ’s avonds laat weer in ons eigen bed. Net op tijd om zondag naar onze eigen kerk te gaan (naar een dienst met speciale aandacht voor het begin van het schooljaar) en maandagmorgen Hannah en Boaz de deur uit te sturen naar school.

Nu is alleen Judith nog even thuis. Zaterdag staat haar iets bijzonders te wachten. Daar zullen we t.z.t. wat foto’s van laten zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *