Avonturen

Deze week was een beetje bijzonder voor onze kinderen. Ze hebben allemaal een avontuur beleefd.

Hannah zit op het onderbouw-schoolkoor en had deze week haar eerste twee uitvoeringen. Twee keer dezelfde, zodat alle belangstellenden konden komen. Want de aula is best groot (zo’n 450 plaatsen), maar er zijn ook heel wat ouders, grootouders en andere mensen die willen komen luisteren. De eerste avond was ik er ook bij. Het was leuk om onze grote meid vol overgave te zien zingen, en het was meteen een soort moeder-dochter-uitje omdat we ook mochten luisteren naar het bovenbouwkoor, verschillende schoolorkesten en nog een paar liederen van de leraren. Een compleet concert dus! Dat is natuurlijk een voordeel van zo’n grote school, dan kan je wel een avond vullen.

We moesten al om vijf uur het huis uit om op tijd te zijn, en het was over tienen voor we terug waren. Daarom mocht Hannah de volgende dag twee uur later beginnen en mocht ze ’s middags ook op tijd naar huis om nog even bij te komen voor het tweede concert begon. Al met al een hele happening. Het was een leuke ervaring voor haar.

Boaz was donderdag aan de beurt. Zijn juf had een “leesnacht” georganiseerd, dus ze mochten met de hele klas op school komen logeren. Campingmatrasjes en slaapzakken mee, alle tafels aan de kant en slapen maar! De meisjes in één lokaal met de juf, de jongens in een ander lokaal met de man van de juf. Natuurlijk werden ze eerst goed moe gemaakt: een speurtocht door de school, een fakkelwandeling door het park, lekker chips en popcorn eten, voor het slapengaan nog een half uurtje lezen… al met al was het middernacht voor ze sliepen. En om acht uur de volgende dag begon klas 4 weer met de lessen, dus toen moesten de lokalen weer op orde zijn. Maar toen was het avontuur nog niet afgelopen, want de hele club mocht komen ontbijten in een hotel vlakbij school. De eigenaren van dat hotel hebben hun tweeling bij Boaz in de klas zitten, vandaar… Dat was natuurlijk vette mazzel. Aan de verhalen te horen heeft het prima gesmaakt. En ze hebben gewerkt voor hun eten, want er was een hele groep ouderen in het hotel die die ochtend met een touringcar zou vertrekken, en de schoolkinderen hebben hun bagage gesjouwd. Win-win dus 😉

Judith had deze week ook nog iets bijzonders. Haar vriendinnetje heeft een zusje gekregen en omdat de mama nog in het ziekenhuis lag, mocht het vriendinnetje bij ons logeren. Inmiddels zijn ze allemaal weer thuis en heeft Judith de baby zelfs al vastgehouden en haar bedje netjes opgemaakt. Ze kon haar geluk niet op 🙂

Johan is deze week naar Nederland geweest om een voordracht te houden in Amsterdam, en heeft meteen een snel rondje opa’s en oma’s gedaan. Zijn treinreizen waren iets avontuurlijker dan gewenst, maar inmiddels is ‘ie weer thuis. En nu begint de Pinkstervakantie. Tijd voor nieuwe avonturen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *