Een andere wereld

Vrijdag zaten Johan en ik heerlijk in het zonnetje te lunchen. Wel met een warme jas of vest aan, maar het was zó lekker dat we er de tuinstoelen voor uit de kelder hebben gesjouwd. En die laten we nu lekker buiten staan in de hoop dat de zon zich de komende weken vaak laat zien.

Maar zaterdag stapten we onverwacht een andere wereld in. We hadden zin om even een wandelingetje te maken, en dan niet de standaard rondjes vanaf ons huis. We zouden even een stukje met de auto gaan. Johan vond St.Ulrich wel een goed idee omdat je daar altijd zo’n mooi uitzicht hebt. En het is niet ver, ongeveer een half uurtje rijden waarbij de rit zelf ook al mooi is. Prima dus. Schoenen en jassen aan, wat koekjes mee en gaan.

Het laatste stukje gaat de weg aardig omhoog met flink wat haarspeldbochten. Dat betekent ook dat het een paar graden kouder wordt, en dat was nét voldoende voor een laagje sneeuw! We voelden ons even heel dom dat we daar niet aan hadden gedacht. Als we de sneeuw bewust opzoeken, gaan we nooit hier naartoe. Maar gelukkig hadden we warme jassen aan, mutsen en handschoenen bij ons én lag er zowaar nog een slee in de kofferbak. Alle ingrediënten dus voor een heerlijk wandelingetje met sneeuwpret onderweg.

Kijk, zo zag het eruit bij de auto:

Over de asfaltweg-met-sneeuw konden we prima lopen, en naast het pad lagen glooiende weilanden waar je heerlijk kon sleeën. Dat was echt een onverwacht uitstapje naar een andere wereld. Wit, stil, met een weids uitzicht over de omgeving. Een stukje winter-wonderland vlakbij huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *