Op het nippertje

Ik zag zojuist tot m’n schrik dat onze laatste blogpost al erg lang geleden is. En dat is niet omdat ons leventje zo saai is dat er niets te schrijven is. Integendeel! We hebben een heerlijke herfstvakantie gehad in Nederland 🙂

Vrijdag 29 oktober zouden de nieuwe Corona-reisregels weer bekend worden gemaakt voor de week erop, voor onze vakantie dus. De besmettingscijfers in zowel Nederland als Duitsland liepen stevig op, dus we hielden er ernstig rekening mee dat de grens dicht zou gaan. In dat geval zouden we wel naar Nederland mogen reizen, maar moesten we bij terugkomst vijf dagen in quarantaine. Dat schiet natuurlijk niet op als je maar een week vakantie hebt. Dus wachtten we ongeduldig tot de website van het RKI geactualiseerd werd. Meestal gebeurt dat rond half elf ’s ochtends. Dit keer duurde het maar liefst tot half één. Maar toen kwam daar toch de verlossende melding: we mochten gaan! Johan heeft snel de kinderen uit school gehaald, ik heb de tassen ingepakt, samen hebben we het huis vakantie-klaar gemaakt en om half drie reden we weg. Dat ging erg vlot dus. Helaas was het tempo er meteen uit toen we op de snelweg zaten, want het was druk op de weg en er waren veel wegwerkzaamheden. Lekker doorrijden was er dus helaas niet bij. We hebben van de nood een deugd gemaakt door op het drukste tijdstip wat patat te eten, en verder was het gewoon geduld oefenen… Om kwart over elf kwamen we in Woudenberg aan en stond ons bed gelukkig al klaar!

De verdere week hebben we al onze broers en zussen ontmoet, alle opa’s en oma’s ook, en natuurlijk ons neefje en nichtjes. Daar kwamen we tenslotte voor 😉 Kleine baby’s worden zó snel groot, die wilden we graag eens ontmoeten. En dat gaat via Skype of Zoom toch minder goed dan in het echt.

En verder heeft Boaz in de vrachtauto gereden, zijn we naar het zwembad geweest, hebben we blaadjes geharkt in de tuin en nog een keer patat gegeten. Er zijn een heleboel spelletjes gespeeld en er is uitgebreid bijgepraat. Het was fijn, zo’n weekje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *