Lekker bezig

Vóór de zomervakantie begon, besloten Johan en ik eensgezind: we gaan die zeven weken goed volstouwen met activiteiten, want we hebben geen zin in kinderen die zich stierlijk vervelen en elkaar de hele dag in de haren zitten. Nou, dat is goed gelukt.

We begonnen met een week vakantie in het Sauerland. Daarna waren we een weekje half-ziek thuis, en toen gingen we een week naar Oppenau. Vervolgens was het tijd voor een kamp met onze kerk, waar Johan met de kinderen naartoe is geweest. Ze vonden het heel leuk, hebben drie dagen lang al hun energie verbruikt en hadden de rest van de week nodig om weer een beetje bij te komen 😉 Win-win dus.

Deze week is Boaz op voetbalkamp. Elke ochtend fietsen we tegen half tien naar het voetbalveld en om half vier halen we hem weer op. Dat betekent zes uur tijd om rond te rennen, te voetballen, nog meer rond te rennen, spelletjes te doen, even wat te eten en opnieuw te voetballen. Ondanks regen en modder vindt hij het erg leuk. En wij leren weer nieuwe dingen over voetbalsokken, scheenbeenbeschermers en hoe je die dingen op de juiste manier combineert.

Volgende week is Hannah aan de beurt. Dan mag zij drie dagen lang gaan zingen met een musical-kamp. Dat is een uur hier vandaan, en ze blijft daar dus ook slapen. Het is de eerste keer dat ze zoiets gaat doen en ze kent helemaal niemand daar, maar ze heeft er helemaal zin in. Ze heeft thuis al een cd gekregen om de liedjes van tevoren te oefenen, en het hele gezin kent ze van voor tot achter.

Judith is vandaag weer begonnen op de Kindergarten. Die heeft nooit zo’n lange zomervakantie (al kan je gerust langer vrij nemen als je dat zelf wilt). Ze heeft zich nog niet echt verveeld thuis, maar ze had toch wel zin om haar vriendjes weer te zien. Zeker nu het buiten al herfst lijkt, is het wel weer mooi geweest met de vakantie.

En tussendoor vermaken we ons met Monopoly, spelen ze “ijshockey” op straat, plakken we vakantiefoto’s in onze albums en zoeken we alvast schriften, potloden en ander schoolbenodigdheden bij elkaar.

Er is nog één activiteit die we met spreekwoordelijk potlood in onze agenda’s geschreven hebben: op kraambezoek gaan in Nederland. We verwachten namelijk twee nieuwe neefjes/nichtjes in september. Maar ja, of die nog op tijd geboren worden voordat de scholen weer gaan beginnen…? (En of we dan nog een gaatje over hebben in onze drukke agenda’s… B-) )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *