Beestenboel

Onze vakantie in het Sauerland was aanvankelijk zeer geslaagd, maar viel uiteindelijk een beetje in het water. Niet (alleen) doordat het veel regende, maar doordat we ongewenst bezoek kregen van één of ander microscopisch klein wezentje dat 14 van de 17 vakantiegangers in meerdere of mindere mate ziek maakte. Een deel van de club ging daardoor eerder naar huis of zag af van verdere vakantieplannen na onze gezamenlijke week. Eerst maar eens uitzieken. Zo ook wij. We hadden nog even gehoopt naar Nederland te komen, maar dat is niet gelukt.

Na een weekje thuis te zijn geweest zijn we alsnog weer op pad gegaan, maar slechts een uurtje van huis. We hebben een vakantiewoning gehuurd in Oppenau. Dat is een klein dorpje in het Zwarte Woud, ter hoogte van Straatsburg. Mooie omgeving, en net te ver om op een zaterdag even heen te gaan. Precies leuk voor een weekje ontspanning.

De grootste attractie hier zijn de kippen van de eigenaar. Het zijn er nogal wat, in verschillende rennen tegen de heuvel op. Het leukst is de haan. Als de kinderen langs zijn hok rennen, kan hij zich niet inhouden en rent met ze mee. Heen en weer, heen en weer. Maar hoe trots hij ook kukelt, hij wint nooit. Ook leuk is het voeren van al die kippen. Dat heeft ons kroost al een paar keer mogen doen.

Gister gingen we op pad met Rosi het Roodborstje. Er is een wandeling uitgezet met allerlei informatie over vogels, wat puzzeltjes, een speeltuintje onderweg; precies naar onze smaak.

Vandaag gingen we nog avontuurlijker op pad, met een ziek paard. Dit was een heuse speurtocht: met een rugzak van de VVV kon je een route lopen met minstens 10 raadsels onderweg. Soms moest je een woord opzoeken op een info-bord, soms zat er een aanwijzing verstopt onder een grote steen en had je dus een spiegel nodig om ‘m te lezen, we telden sterren en kruizen in een kapelletje en ontmaskerden de geit op de torenspits van de kerk. En telkens gold: pas als de vraag was opgelost, konden we de volgende opdracht lezen. Want die zat telkens achter slot en grendel, bijvoorbeeld met een cijferslot of een letterslot. Gelukkig konden we uiteindelijk alles oplossen en is het paard weer gezond 😉 Toen hadden we er ook heel wat kilometertjes op zitten en was het tijd voor een ijsje en een speeltuintje. Even genoeg beesten voor vandaag, inclusief muggen in het bos. Alhoewel, momenteel wordt het kippenhok uitgemest en daar staan twee Commelinnetjes met hun neus bovenop. Met de handen in de zakken 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *