Huisdieren

Vandaag werd weer lustig gefantaseerd over het houden van kippen. Hannah en Boaz hadden ergens geleerd dat het best loont om kippen te houden, want als ze elke dag een ei leggen levert dat meer op dan dat het voer kost. Ze wilden ook wel samen een hok betalen van hun zakgeld, en misschien een heel klein beetje schuld bij ons. Alleen hadden ze de kosten van zo’n hok toch een beetje onderschat, en als er een kippenhok moet komen moet de trampoline weg om plaats te maken. Dat is geen goed idee… Toch maar geen kippen dus.

We hebben wel eekhoorns in de tuin. Die spitten regelmatig nootjes enzo in onze bloembakken, en soms zitten ze op een meter afstand te kijken wat we aan het doen zijn. Vogeltjes hebben we dan weer nauwelijks, die kijken wel uit voor de eekhoorns denk ik. Of voor de katten van de buurman. De buren aan de andere kant hebben een hond, maar daarmee houdt het wel zo’n beetje op qua beestenboel. Tot grote spijt van onze kinderen. Hannah wil graag een paard. Boaz wil het liefst een koe, een echte sterke, waar hij bovenop kan zitten om een rondje door de buurt te rijden. 🙂 Misschien moet ‘ie toch weer eens naar een boerderij om een realistischer beeld van koeien te krijgen… Twee jaar terug stonden we in de Pinkstervakantie een paar dagen op een boerderijcamping. Maar dat gaat dit jaar niet lukken helaas. Ik hoop dat het weer een beetje opknapt zodat ze tenminste op het terras kunnen kamperen.

Judith heeft wel huisdieren. Of dier-kinderen eigenlijk. Dit is haar Ella-Bella-aap. Met oorbellen en een staartje in. Hij krijgt regelmatig nieuwe kleren aan en mag soms mee naar de Kindergarten.

Ze heeft ook nog steeds hond Freddie, op wieltjes. En een glitterpaard — zo’n roze knuffel met glitterpoten en manen die je kunt kammen met mama’s haarborstel. Bovendien heeft ze een koe, maar dat is geen dier maar een echt kind die uit Judiths buik geboren is. Waag het niet daar grapjes over te maken.

Boaz heeft weer een andere categorie beesten. Die vind je te pas en te onpas door het huis. Bijvoorbeeld in de wc… Of ergens op de vloer, als je daar in het donker loopt. En als je op één uiteinde stapt, springt de andere kant omhoog.

De salamander heeft nog maar een halve staart. Maar dat geeft niks, want echte salamanders gooien hun staart er ook af als ze in gevaar zijn. Boaz probeert telkens als hij een echte salamander in de tuin ziet om er heel zachtjes naartoe te sluipen en dan op de staart te gaan staan, want hij wil salamanderstaarten verzamelen B-) De stand staat gelukkig nog op nul. En onze huissalamander is toch niet helemaal echt, want z’n staart groeit niet weer aan.

De kinderen hebben nu twee weken Pinkstervakantie. Ze willen graag weer naar de kinderboerderij. Maar daar moet ik nog even over nadenken, want daar moet je niet alleen een mondkapje en een afspraak, maar ook een dagverse, officieel gevalideerde negatieve coronatest meebrengen (dus vooraf naar het testcentrum of je ter plekke laten testen). Man man man, we testen ons helemaal suf. Alle kinderen twee keer per week voor school, als ik naar het bejaardentehuis op bezoek wil, en nu ook al voor zoiets simpels als een kinderboerderij in de buitenlucht. Een restaurant of iets kom je ook niet in zonder dagverse test. We leven hier nu echt in een testsamenleving en dat komt ons… DE NEUS UIT 😉 Dus misschien beperken we ons maar tot de mieren in het bos. Daar mag je tenminste nog ongestoord naartoe…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *