Zonnig zaterdagje

Vanmorgen hebben Johan en ik ons dapper door onze belastingaangifte heengeslagen. Eigenlijk is dat bij ons niet eens zo ingewikkeld: we hebben geen hypotheek, werken en wonen in één land, ik heb geen eigen salaris… Maar toch zijn er elke keer weer van die dingetjes die we niet precies snappen. In ambtenaren-Duits natuurlijk. Het systeem van verzekeringen is bijvoorbeeld vrij ingewikkeld; dat gaat via Johan z’n werk maar toch niet helemaal… Maar goed, we verkeren nu in de gelukkige waan dat we alles correct hebben ingevuld en we krijgen een leuk bedrag terug.

We kregen ondertussen nog wel wat nieuwsgierige neuzen in ons beeldscherm, want Johan had ze wijsgemaakt dat papa en mama even lekker ongestoord een computerspel gingen spelen 🙂 Waarschijnlijk om zichzelf moed in te praten. Hannah vond dat trouwens maar onzin, dat we er tegenaan hikten. Zij moet tenslotte elke wéék een heel dictee in haar schrift schrijven, in viervoud. Dat is minstens net zo’n saaie klus. Wij hoeven het maar eens per jáár te doen. Ouwe mazzelaars.

Vanmiddag hebben we lekker van het zonnetje genoten. We hebben een wandelingetje gemaakt in de buurt en aansluitend een speeltuintje opgezocht. Dat was heerlijk; lekker even een frisse neus halen in het bos, tussen de wijngaarden en met uitzicht op onze geliefde bergen. We hebben een heuse grot verkend, een bijen-weide bekeken en de kids hebben hun spieren getraind in de speeltuin. Ik niet, ik heb die tijd nuttig besteed door een mooi kleurtje op te doen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *