Jarig!

In december 2011 kregen wij een dochter. Ruim twee jaar later, op 17 april 2014, kregen we een zoon.

In december 2018 kreeg mijn zus een dochter. Ruim twee jaar later, op 17 april 2021, kreeg ze een zoon.

En dus is Boaz voortaan tegelijk met z’n neefje jarig. Dat was een leuke verrassing vanmorgen. Ook verder kreeg Boaz allerlei cadeautjes — er was alweer een enorme voorraad afgeleverd of opgestuurd door beide families. We hadden alles verzameld in de wasmand, en het was echt een onthutsende hoeveelheid… Misschien lijkt het extra veel als je het allemaal meteen ’s ochtends geeft en niet pas “als de visite komt”, maar dan nog. Hij was er in ieder geval erg blij mee en heeft vandaag al verschillende dingen gebruikt of uitgeprobeerd. Stelten, een rekstok met ringen, een kilometerteller voor z’n fiets, een boek over dino’s… Hij heeft voorlopig weer inspiratie om lekker bezig te zijn.

Helaas was dit al Boaz’ tweede “corona-verjaardag”. Een feestje zit er opnieuw niet in en zijn grote wens om weer eens naar de binnenspeeltuin te gaan konden we ook niet vervullen. Maar visite kon nog wel. Vanaf volgende week is dat weer beperkt tot één persoon, maar nu mochten we nog precies mooi twee mensen uitnodigen. Dat werd een echtpaar uit de kerk — tegen de pensioenleeftijd aan, fan van kinderen, altijd in voor een spelletje. Dat past dus prima bij Boaz, want die speelt het liefst de hele dág spellen. En we hadden natuurlijk een lekkere taart gemaakt met aardbeien en slagroom. Dat stond al het hele jaar vast want deze taart vindt hij het aller-aller-lekkerst. Paar slingers erbij, kaarsjes op de taart. Zo was het toch wel een echte verjaardag.

Toen de dag richting z’n einde ging, keek meneer eens tevreden om zich heen naar alle moois van deze dag. En hij concludeerde: “De baby vind ik het allermooiste cadeau”. En terecht; een neefje dat precies op jóuw verjaardag geboren wordt, dat is toch wel heel speciaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *