Bezoek

We hebben de afgelopen weken twee keer de mazen van de wet opgezocht en na veel speurwerk een paar gaatjes gevonden om tenminste onze opa’s en oma’s weer eens te kunnen zien. Aan het begin van de paasvakantie gingen we een dagje naar Rheinland-Pfalz en ontmoetten daar twee Nederlanders voor een gezamenlijke wandeling, picknick en wat spelletjes. Als we allemaal vóór de avondklok weer op honk waren, hoefde er niemand in quarantaine. En nu het (af en toe) wat warmer wordt buiten, zagen we het wel zitten om samen een dagje buiten te zijn — alle binnenlocaties zijn immers nog op slot. Het was uiteindelijk nog best fris maar het was zeker de moeite waard. Ouders en opa’s / oma’s wil je gewoon af en toe een keer “echt” kunnen zien. Broers en zussen óók graag, dat is ons volgende doel 😉

Afgelopen weekend stond er zowaar een Nederlandse auto bij ons op de oprit — de enige in de wijde omgeving waarschijnlijk. Er is namelijk een nieuwe regel voor eerstegraads familie. Met een negatieve corona-test en aanmelding vooraf mogen die 72 uur in Baden-Württemberg verblijven zonder in quarantaine te hoeven. Een aangezien de nieuwe lockdown er nog niet door is, kon dat dit weekend nog mooi eventjes… Dus kwamen Johans ouders op bezoek. Er zijn poffertjes gebakken en héél veel spelletjes gedaan. Dat lukt online toch niet zo goed 😉 al speelt Boaz wel regelmatig een potje schaak of Dominion met familie in Nederland.

Het mooiste zou natuurlijk zijn als wij binnenkort weer naar Nederland kunnen komen en daar wat meer mensen op kunnen zoeken. Dat zit er nu nog niet in, maar hopelijk in de zomer wel. Het was nu ongeveer zeven maanden geleden dat we iemand gezien hadden, we blijven positief dat de volgende keer minder lang duurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *