Algemene update

Vandaag geen speciaal onderwerp waar ik over ga schrijven, maar zomaar wat updates:

  • Hannah is aangenomen op haar nieuwe school 🙂 Scholen moeten altijd even afwachten hoeveel aanmeldingen er komen en hoe de verdeling uitpakt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen of je extra muzieklessen wilt, en of je met Engels of Frans wilt beginnen. Kennelijk waren Hannahs wensen goed in te passen. Ze mag lekker met Engels beginnen, wat voor haar makkelijker is omdat ze dat op de basisschool ook al krijgt en wat ze ook veel zinvoller vindt. Ik geef haar groot gelijk 😉
  • Johan is super enthousiast over z’n werk. Hij hoeft deze weken geen onderwijs te geven en heeft dus alle tijd voor zijn grote project met computerbewijzen. Dat vindt hij erg leuk om te doen en het krijgt ook steeds meer positieve belangstelling van andere wiskundigen. Hoe meer mensen dit project willen steunen of actief willen bijdragen, hoe vlotter het allemaal gaat. Tot nu toe loopt dat als een trein.
  • Na een aantal grijze dagen hebben we weer een lekker zonnetje. Het is nog wel fris, maar we hebben vanmiddag toch alweer in het zonnetje geluncht. Dat is echt een heerlijk wellness-momentje voordat ik de kinderen weer uit school ga halen: twee luie stoelen op het terras, uit de wind en in de zon, even lekker in alle rust bijkletsen en concluderen dat we het echt príma voor elkaar hebben.
  • Ik heb vandaag een auto vol troep weggebracht. Heel lang mocht je alleen naar de stort als je afval boven de vensterbank uitkwam zo’n beetje, en zo erg was het bij ons niet. Maar nu alles versoepeld wordt én het voorjaar is, vond ik het wel tijd om lekker op te ruimen. Twee oude gesloopte computers, twee kapotte stepjes, een oude cd-speler/radio/cassetterecorder en een stapel tapijttegels die we vermoedelijk niet meer gaan gebruiken… Hoppakeeee weg ermee.
  • Het is voorlopig alweer de laatste week dat iedereen naar school gaat. Volgende week is Boaz aan de beurt om een week thuis te leren (zodat ze onder het maximaal aantal leerlingen per klas blijven), de week erna mag Hannah. Die heeft mazzel want ze mist maar een half weekje, daarna is het paasvakantie. Dat hebben ze nu teruggeschroefd naar anderhalve week. Hopelijk kunnen ze daarna weer allemaal aan de slag.
  • Ik heb de afgelopen tijd hard gewerkt aan het herstructureren van de GlobalRize-website. Artikelen moesten opnieuw ingedeeld worden, sommige zijn herschreven of samengevoegd, en we bouwen zogenaamde “cornerstone artikelen”. Allemaal met het doel dat meer mensen op onze website terechtkomen en makkelijk de informatie kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn. Dat is best een klus, maar ik vind het leuk om te doen.
  • En dan is er nog een stapel kleding die plotseling de moed opgeeft, zo aan het eind van de winter. Boaz z’n trui had ineens een gat bij de elleboog, de sokken begeven het massaal, leggings krijgen een gat bij de knie… Tijd om weer een en ander bij te kopen of te naaien. Uiteraard allemaal online óf bij de Aldi / Lidl. Volgens mij hebben die echt een topjaar gehad nu de kledingwinkels dicht zijn maar zij wél ondergoed, sokken, broeken et cetera mogen verkopen. De rijen klanten staan nog net niet op de parkeerplaats, maar alles is in een mum van tijd weer op. Ach ja. De kinderen lopen nog niet in hun nakie over straat, en de pakketdienst komt regelmatig langs…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *