Spelletjes

“Maaahaaam, zullen we een spel doen?” Die vraag klinkt nogal ’s hier in huis, vooral nu de kinderen minder tijd bezig zijn met school en ook verder weinig te doen hebben. Zeker als het buiten regent of koud is, zijn spelletjes het ideale tijdverdrijf. We hebben dan ook een flinke collectie. En nu Hannah en Boaz ook een aantal “volwassen” spellen kennen, kunnen we bijna alles ook regelmatig gebruiken.

Kolonisten van Catan bijvoorbeeld. Dat is nog van Johan van vroeger, en wordt nu weer regelmatig gebruikt. Of Koninkrijk (Dominion). Dat speelt vooral Boaz erg graag. Eens per week doet hij een potje online met z’n oom, de andere keren ben ik aan de beurt. Judith doet nog steeds graag memory, vier-op-een-rij of “wat is het”.

Het enige spel dat ik nooit meespeel, is schaken. Dat kan ik niet en ik ben ook niet van plan het te leren. Ik vind het wel prima dat ze dat lekker tegen Johan, tegen elkaar of tegen de computer doen als ik ergens anders mee bezig ben 😉 Hannah schaakte al een tijd zo nu en dan, Boaz heeft het in de kerstvakantie geleerd. De juf gaf hem een boek mee over Koning Wit en Koning Zwart die een heel spannende wedstrijd spelen, en zo heeft Boaz gaandeweg de regels en handigheidjes geleerd. Hij is al bijna wereldkampioen 😉

Gisteren heb ik nog twee nieuwe spellen besteld. Eén daarvan kan je zowaar in je eentje spelen! Dat lijkt me helemaal handig. En het is nog educatief verantwoord ook… Perfect geschikt voor momenten dat ze eigenlijk nog met schoolwerk bezig horen te zijn maar hun dagprogramma alweer hebben afgewerkt — en ik nog niet.

Eén van de weinige spellen die we achterin de kast wegstoppen in de hoop dat ‘ie vergeten wordt, is “mens erger je niet”. Dat duurt zo vreselijk lang en is zo tergend saai dat Johan en ik niet mee willen doen. Waarschijnlijk omdat we niet tegen ons verlies kunnen en niet genoeg geduld hebben. Vaardigheden die onze kids uiteraard wél moeten leren. Maar dat doen ze dan maar lekker op school… Ooit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *