Bijna een lockdown. Of toch niet. Of misschien meteen al.

Het was hier de afgelopen dagen weer een rommeltje qua nieuws en besluiten. Het is duidelijk dat de besmettingscijfers stijgen, en dat willen we natuurlijk liever niet. Veel mensen pleiten daarom voor een lockdown van een paar weken, en wel meteen. Anderen vinden het beter om de lockdown uit te stellen tot de kerstvakantie, als veel dingen (scholen etc) toch al dicht zijn en een lockdown minder ingrijpend is. Maar dan is daar nog het grote probleem van Kerst. Maandenlang zijn de burgers zoet gehouden met de belofte dat ze met hun familie Kerst konden vieren als ze zich eerst braaf aan de maatregelen zouden houden. En nu is het bijna zover, en gaat het kerstdiner misschien toch niet door? De politiek voorziet dat mensen zich dan nooit meer laten paaien en massaal de handdoek in de ring zullen gooien.

Kortom, het is een lastige beslissing. En dat is te zien in de media! Hier een paar berichten van gisteren.

’s Ochtends vroeg: Er komt begin volgende week een nieuwe regel dat je ’s nachts niet meer buiten mag zijn, en overdag alleen nog met een goede reden.

Een paar uur later: de lockdown komt pas na Kerst en duurt tot minstens 10 januari.

Nog wat later op de dag, op de officiële website van Baden-Württemberg: we doen het toch al vanaf deze week zaterdag. (Dat moet je dan maar net op tijd gezien hebben, het voldoet dus niet om eens per dag het nieuws bij te houden). Overdag zijn er allerlei regels, maar je mag het huis nog wel uit voor boodschappen en heel beperkt voor bezoekjes. ’s Avonds en ’s nachts zijn er weer andere regels. Maar kijk aan, wat zijn ze lief voor de kleine kinderen. Ook tussen 20.00 en 5.00 mag je naar school en kinderopvang!

Volgens mij zijn ze aan vakantie toe, die politici.

En dan zijn ze gefrustreerd als mensen zich niet aan de regels houden of oprecht niet meer weten waar ze aan toe zijn…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *