Sneeuw

Van de week hadden we een leuke verrassing: het had gesneeuwd! Nog voor schooltijd werd er lekker in de tuin gespeeld. Dat was achteraf een heel goed idee, want ’s middags was alles alweer gesmolten. De pret was dus van korte duur, maar smaakte naar meer! En we hadden vanuit de verte al gezien dat de bossen en de heuvels verderop nog prachtig wit waren…

Vanmorgen was het zaterdag, en onze agenda was leeg (uiteraard; wat zouden we moeten doen tegenwoordig?!). Dus hebben we nog even het weer gecheckt en besloten de gok te wagen. Hier in het dal was het ruim boven nul, maar zodra we wat hoger kwamen werd de omgeving steeds winterser. We zetten de auto op een parkeerplaatsje, trokken onze sneeuwkleren, mutsen en handschoenen aan en gingen op zoek naar een leuk plekje om te sleeën. Uiteindelijk hebben we dat niet eens zo lang gedaan, ze vonden het leuker om sneeuwballen te rollen en daarmee te “bouwen”. Nou, ook prima.

Het was vandaag ook in de sneeuw niet koud, en regelmatig viel er een wolk sneeuw van de bomen naar beneden. Groot kans dat het over een paar dagen weggesmolten is. Maar de winter begint nog maar net, we krijgen vast nog meer kansen om te sleeën. Vorig jaar deden we dat ook een keer heel luxe, bij zo’n speciaal skiliftje voor sleeën. Dan hoef je niet steeds zelf naar boven te sjouwen 😉 Dat zal dit jaar waarschijnlijk niet lukken, of pas in februari ofzo. Voorlopig blijven alle skiliften dicht. Hannah stelde al voor om dan de hond van haar vriendinnetje te lenen; die vindt het leuk om te rennen en is heel sterk. Met een tuigje om kan die vast heel goed sleeën de heuvel op trekken! Haha, leuk bedacht. Ik denk dat we Johan maar inspannen B-) Goed voor z’n conditie 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *