Hamsteren

Het wordt weer serieus met de corona-situatie hier, want het meel was weer op en ook het schap met macaroni was bijna leeg. Dan weet je hoe ver het is: HAMSTEREN!

Wij hebben vandaag ook gehamsterd. Eigenlijk wilden we 4 grootverpakkingen gezelligheid, 3 blikken fantasie en een tube anti-verveel-crème bestellen, maar die waren al uitverkocht. Waarschijnlijk met het oog op de herfstvakantie die net begonnen is. Toen hebben we een stap verder gedacht en ons alvast voorbereid op de lange barre winter die voor de deur staat (nou ja, waarschijnlijk valt dat wel mee, maar een beetje dramatiek verhoogt het avontuurlijke gevoel, niet waar?). Wat heb je tenslotte aan een huis vol wc-papier als het bere-koud is? Moet je daar dan een iglo van bouwen ofzo? Wij hebben een betere oplossing gevonden:

Een enorme stapel brandhout. Een “ster”, om precies te zijn. Helemaal puur natuur uit het Zwarte Woud, wat wil je nog meer. De verkoper heeft de hele hoop op onze oprit gestort, en wij hebben er met vereende krachten een mooie stapel van gemaakt. In het zonnetje, dat voor het eerst deze week weer eens scheen.

Dat wordt nog flink stoken. Hannah heeft al “uitgerekend” dat we hier nu nog minstens 3 winters moeten blijven wonen, anders krijgen we deze voorraad er niet doorheen. Maar ach, dat is toch ook het idee van hamsteren: zoveel inslaan dat je van gekkigheid niet weet wat je er mee aan moet. En in vergelijking met de “10 jaar poepen” van Rutte, zijn wij nog bescheiden bezig.

En mocht de corona-crisis nu toch sneller voorbij zijn dan onze houtstapel op is, dan vullen we opa’s auto gewoon met Brinta, Bastognekoeken en chocoladeletters in plaats van emmers hout. Bijzondere tijden vragen nou eenmaal om flexibiliteit en creatieve oplossingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *