Vier

De nachtjes zijn geteld, de laatste nacht was het zelfs moeilijk om lekker te slapen, maar eindelijk was het dan zover. Judith is vier jaar geworden. Ze is er zelf erg trots op 🙂

De dag begon al goed met cadeautjes op bed. We hadden natuurlijk zelf één en ander gekocht of gemaakt en er was een hele voorraad uit Nederland aangekomen. Kaarten, een puzzel, een roze glitter-paard, een voorleesboek, een spaarpot, een spel… mevrouw was er erg blij mee. Als laatste was er nog een speciaal kaartje: dat had ze een paar weken terug zelf gemaakt op de Kindergarten en had ik op haar verzoek in een echte envelop gedaan. Wat een verrassing 🙂 🙂

Vervolgens was er natuurlijk het ontbijt, en met verjaardagen doen we dat altijd “op z’n zondags”. Dus met wat meer keuze aan cornflakes en muesli enzo. Daarna werden de traktaties ingepakt. Zelfgebakken cakejes met chocoladesaus en gekleurde spikkels erop. Jummie! Voor de vrolijkheid hadden we er nog papieren windmolentjes in geprikt. Ik had vooraf nog even bij de juf gecheckt of er extra voorschriften waren voor trakteren in corona-tijd, maar dat is hier niet zo. In Nederland schijn je alleen voorverpakte dingen te mogen trakteren, maar Judiths juf merkte heel nuchter op: “Als jij iets in je oven bakt op 200 graden, dan zijn de virussen toch ook dood, of niet?” Ja, vast wel. En alles wat je daarna weer aanraakt, is niet anders dan bij voorverpakt snoep. Dus lang leve de cupcakejes!

Volgens het officiële beleid mag er niet gezongen worden in de Kindergarten. Maar voor deze ene keer hadden ze een uitzondering gemaakt, vertelde Judith. Als ze allemaal goed op hun stoel bleven zitten mochten ze heel zachtjes het verjaardagslied zingen… En ze werd ook nog prachtig geschminkt door de juf. Onze lieve grote meid voelde zich echt jarig 🙂

Bezoek of een kinderfeestje zat er dit keer niet in helaas. Maar we hebben opnieuw gemerkt: als je geen hoge verwachtingen wekt, is de teleurstelling ook niet zo groot. De tijd van grote feestjes is voor Judiths gevoel net zo lang geleden als de Middeleeuwen met echte prinsessen en ridders. Zo doe je dat tegenwoordig gewoon niet, want dan worden alle mensen ziek. Tjah, dat is natuurlijk ook niet feestelijk. Als corona voorbij is, dan hopen we weer meer mensen uit te nodigen. Wie weet kan dat bij een volgende verjaardag weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *