Smikkelen

Wij hadden geluk van de week. Johan had recent een artikel afgerond, en de afspraak is dat we dan tiramisu eten om dat te vieren. Maar de winkel had geen tiramisu, dus had ik iets anders lekkers gemaakt. Afgelopen donderdag was de gewenste tiramisu er echter wél, en heb ik die alsnog gehaald… Dat spul is gewoon echt heel erg lekker 🙂 Het was ook best passend trouwens, want diezelfde dag verscheen er een artikel óver het werk van Johan en z’n collega’s. Voor wie het interessant vindt: https://www.quantamagazine.org/building-the-mathematical-library-of-the-future-20201001/

Vanmiddag tijdens de lunch begon ineens de zon te schijnen. We sprongen meteen op om de weersverwachtingen voor de rest van de dag te bekijken en te bezien of we een lekkere wandeling konden maken. En ja, het beloofde zonnig te worden! We besloten naar Kaiserstuhl te gaan. Dat is een gebied een stukje naar het noorden. Het schijnt gevormd te zijn door een oude vulkaan en heeft de reputatie het zonnigste stukje van de hele regio te zijn. Wij waren er nog nooit eerder geweest, maar aangezien we zonneschijn wel aanlokkelijk vonden gingen we daar nu een rondje wandelen. Het was inderdaad heerlijk weer, en dan vind ik zo’n wandelingetje altijd fantastisch. We kwamen door een Arboretum, dus een stuk bos met allerlei verschillende bomen van over de hele wereld. Het leukst waren de sequoia’s, omdat die in Amerika echt enorm groot worden. Hier viel het helaas wel mee met de lengte; ze waren nog maar zo’n 50 jaar oud geloof ik en ze kunnen niet zo goed tegen de warmte en de droogte hier. Niettemin leuk om ze een keer te zien.

Een andere verrassing waren de appelbomen onderweg. Alles wat eetbaar is wordt hier altijd ijverig verzameld. Zo ook de appeltjes en nog een aantal walnoten. Bij thuiskomst heb ik de appels meteen in stukjes gesneden en er heerlijke appel crumble van gemaakt. In de vriezer zat nog een restje vanille-ijs, en zo hadden we alweer iets lekkers te smikkelen. Gewoon zomaar, omdat het een fijne herfstdag was en “omdat we die appels nu lekker zomaar gratis gekregen hebben” 😉 Beter kun je het toch niet krijgen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *