Numismaticus

Al een tijdje hebben wij een numismaticus in huis. En sinds een week is het echt raak. Er is nu een heus “Heft”, waarin zorgvuldig een verzameling wordt aangelegd en bijgehouden. Daarnaast wordt er druk gehandeld en geruild. “Kijk, deze komt uit Spanje! Wow, en hier eentje uit Litouwen!”

Onze kerel spaart munten. Hij probeert een volledig setje euromunten van alle landen uit de eurozone bij elkaar te krijgen. Inmiddels heeft hij al 36 munten van de 160. Vooral de 50ct muntjes lopen goed, want daarvan mag hij er elke zaterdag eentje uitzoeken voor zijn zakgeld. En die rolletjes die we in Nederland bij de Rabobank kopen, hebben gelukkig niet alleen Nederlandse munten, maar ook exotische uit Ierland, Finland of Griekenland.

De statistiekjes van zijn verzameling zijn inmiddels te bewonderen op boaz.commelin.net. De fysieke verzameling wordt georganiseerd in een speciaal mapje; het “Heft”.

Bij deze dus een vriendelijke oproep van Boaz: Mocht u 5ct uit Malta of 2ct uit Ierland tegenkomen, bewaar deze dan tot wij weer een keertje in Woudenberg of Staphorst zijn. Hij is graag bereid tot ruilhandel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *