Stil

Deze week was het stil in huis! Hannah en Boaz zijn nog uit logeren, en Judith ging elke ochtend naar de Kindergarten. Johan was zo verdiept in een wiskundig project dat ‘ie amper opmerkte wat er om hem heen gebeurde ๐Ÿ˜‰ Dus was het stil hier. Niet erg hoor, dat is een prima afwisseling zo af en toe. Zelfs Judith viel het op. Een paar dagen terug zat ze aan het eind van de middag zomaar op de grond in de woonkamer om zich heen te kijken en zei verbaasd: “Wat is het stil hier! Waarom hoor ik geen geluid?” Tjah, waarschijnlijk omdat je zelf even je klep houdt en broer en zus niet thuis zijn ๐Ÿ™‚

Eigenlijk vindt Judith het wel leuk om eens “alleen” thuis te zijn en bijvoorbeeld bij het avondeten onze onverdeelde aandacht te krijgen. Maar ze moet toch ook regelmatig even weten hoeveel nachtjes het nog duurt voor Hannah en Boaz terugkomen. Want een beetje gek blijft het natuurlijk wel dat wij thuis zijn en zij in een ander land zitten!

Intussen zaten Johan en ik alweer in de stress over hun thuiskomst, of beter gezegd over de vraag of ze vervolgens het huis nog weer uit zouden mogen. In veiligheidsregio Utrecht, waar ze nu dus logeren, lag het aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners woensdag op 7,5. Dat is boven het kritieke aantal van 7, dus als dat een week aanhoudt overstijgt het de 50 besmettingen per 100.000 inwoners per week. En dat is voor Duitsland reden om een gebied tot “Risikogebiet” te verklaren, wat inhoudt dat je bij thuiskomst hier in quarantaine moet tot je een negatieve test kunt laten zien of tot er 14 dagen voorbij zijn โ€” net als het de afgelopen tijd al gold voor grote delen van Frankrijk, Belgiรซ, Luxemburg, stukken van Zwitserland, Spanje en nog veel meer landen. Dat zou natuurlijk ontzettend zuur zijn nu Hannah maandag weer naar school mag en Boaz aan het eind van die week zijn Einschulungsfest hoopt te vieren! Gelukkig kunnen we op het Coronadashboard van het RIVM de cijfers precies bijhouden en is het betreffende getal gisteren weer gezakt naar 3,3. Tenzij er vandaag iets heel geks gebeurt, komen we dus nog net weer onder een quarantaine uit. Pfff.

Vannacht hopen we onze geliefde schatjes weer te ontmoeten. Wat ons betreft alleen met een snelle kus, dan kunnen we meteen weer verder slapen en horen we alle verhalen wel bij het ontbijt ๐Ÿ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *