Verkoeling

Deze week was het erg warm bij ons. Gewoon zinderend heet. En omdat vrijwel alle bomen in onze tuin afgelopen winter omgehakt zijn, is er slechts een strookje van 50 cm schaduw dat gedurende de dag over ons terras schuift. Tot aan het eind van de dag de zon achter onze kiwiplant verdwijnt, maar dan zijn de tegels al goed opgewarmd en onze bloemetjes volledig verschroeid. Vandaar dat Johan en ik gisteravond tegen tienen nog naar buiten gingen voor een spelletje โ€” toen was het heerlijk buiten!

Overdag kun je eigenlijk beter binnen blijven met zulk weer. Maar ja, daar is je bewegingsvrijheid natuurijk toch vrij beperkt ๐Ÿ˜‰ Gelukkig heeft het riviertje de Neumagen een dorp stroomopwaarts nog wel genoeg water om er lekker in te spetteren. Dat hebben we donderdag uitgebreid gedaan, samen met een ander gezin dat we kennen van school. De kinderen hebben heerlijk dammetjes gebouwd, elkaar natgemaakt, steentjes gezocht et cetera. En de mama’s zaten lekker lui aan de kant, voeten afgekoeld door het water, te kletsen in de schaduw van eeuwenoude bomen. Op die manier is het best uit te houden met de hitte ๐Ÿ™‚

Vrijdag hebben we de verkoeling op een andere manier opgezocht: door samen een heerlijk ijsje te gaan halen. Nou viel het verkoelende effect daarvan nog wel mee uiteindelijk, want pal naast het terras werd een nieuwe teerlaag gelegd op de ondergrondse parkeergarage. Oef, wat moet dรกt een heet klusje zijn! Maar het ijs was erg lekker.

Zelfs binnen werd het warm op den duur. Dat gaat in ons huis altijd verrassend lang goed, maar uiteindelijk trekt de warmte toch ook wel naar binnen. Maar zie daar… vannacht viel er een lekker buitje en toen we vanochtend een paar ramen tegen elkaar open zetten wervelde er een heerlijk koel briesje door het huis. Nu hebben wij daarvoor ook wel de ultieme ramen; zo’n 1 m2 per raam dat volledig open kan, in totaal 9 stuks. Zelfs met dit weer is dat overdreven, als je ze allemaal tegelijk openzet krijg je een windhoos B-). En hoewel later op de dag de zon weer scheen, is het een stuk afgekoeld. Dat vinden we helemaal niet erg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *