Bijna vakantie

Maandagavond. Nog één dag, dan heeft Hannah vakantie. Dat betekent dat ze morgen de laatste spulletjes mee naar huis moet nemen, zoals haar gymtas en haar pantoffels. Dan kan de schoonmaakster in de vakantie eens lekker ongestoord alles poetsen. Maar ook vandaag is er al vanalles meegekomen, en dat zit nog “netjes” in haar tas gepropt. Tijd om die tas eindelijk ’s op de kop te houden!

Kijk, dit zat er allemaal nog in. Twee kastanjes, en nog eentje, strijkkraaltjes, een boek waaruit ze ooit iets wou voorlezen of laten zien, een heleboel schriften en werkboekjes — “heeey, die had ik al een hele poos geleden uit!” —, een broodtrommel en beker, een etui, en nog veel meer ongedefinieerd spul.

Nu ligt alles dus in de gang, klaar om gesorteerd te worden. De trommel en beker mogen op het aanrecht, sommige schriften mogen in de papierbak. Dat is volgens Hannahs schatting alvast een stapel van 107 cm hoog. Strijkkraaltjes kunnen bij de verzameling, kastanjes mogen wat mij betreft weg (maar waarschijnlijk wordt die mening niet gedeeld). Maar dan hebben we nog heel wat over. Hannah kennende belandt dat tot nader order op één van de bestaande stapels.

Bij de boeken boven haar bed.

Of in haar bureau.

Of er bovenop.

Of in de mand met schoolspullen en kijkdozen van vorig jaar, die echt nog niet weg mogen.

Of netjes in het huiswerk-kastje eronder.

Op termijn dan tenminste; terwijl ik dit typ is een deel over de keukenvloer uitgespreid om aan Boaz te laten zien hoe je met allemaal papieren blokjes héél makkelijk kunt uitrekenen dat er 1000 vakjes in een bepaalde rechthoek passen.

Zucht.

Ik geloof dat ik haar in de vakantie op cursus doe bij Marie Kondo. En als ook dát niet helpt, ga ik op de eerste schooldag van het nieuwe jaar zelf aan de slag. Grondig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *