Opvoeden is zwaar

De kinderen roepen en gillen de hele dag. Mama’s hoofd wordt er moe en pieperig van! Maar als ze zegt dat ze moeten stoppen, gaan ze toch door. Ooohhhh mannn, dat is echt niet leuk!

Soms besluit mama dat de kinderen even frisse lucht nodig hebben. Dan worden ze allemaal in hun nekvel gepakt en op het gazon of op het terras gelegd. Ook dat willen ze niet, maar het moet toch. Soms liggen ze zelfs urenlang buiten in de regen, als mama heeft vergeten om ze weer binnen te laten.

En af en toe is er ruzie. Zo zijn onlangs Boaz z’n lego-autootjes kapot gemaakt. De reden? De autootjes hadden de kinderen uitgescholden en hun tong uitgestoken. Daarom hadden de kinderen ze kapot gestampt. Niet aardig natuurlijk, maar mama begrijpt het wel. Dat wordt anders als ze elkaar gaan slaan. Als mama dat merkt, dan zwaait er wat.

Nog zo’n punt dat veel energie kost: de kinderen willen zich de hele dag omkleden. Ze willen steeds hun prinsessenjurk aan, maar dat kunnen ze niet zelf. En soms willen ze in hun blootje spelen! Dat is natuurlijk een beetje gek, dus ook daar moet mama dan weer achteraan.

Ja jongens, het is wat. Nu we allemaal de hele dag thuis zijn, valt het opvoeden extra zwaar. Mama Judith zal blij zijn als de Kindergarten weer open gaat en ze er weer even zónder kroost op uit kan 🙂 Dan worden alle poppen en knuffels waarschijnlijk weer aan hun lot over gelaten. Ik betwijfel of ze daar rouwig om zullen zijn…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *