Net op tijd

De laatste weken veranderen regels in hoog tempo, meestal in ons voordeel. Zo mogen we weer naar buitenspeeltuintjes en is de kinderboerderij in Freiburg weer open. Maar één wijziging is voor ons wel bijzonder fijn: sinds deze week hoeven Duitse inwoners die terugkeren uit een EU-land waar relatief weinig corona-besmettingen zijn, niet meer 14 dagen in gecontroleerde quarantaine. Natuurlijk was ook deze regel weer in echte ambtenarentaal opgesteld, in de trant van:

  • Iedereen die over land, zee of door de lucht binnenkomt vanuit een staat die niet behoort tot de uitzonderingen onder punt 4, moet in quarantaine — en pas op want we zijn heel streng en we hebben hier allemaal verordeningen voor die we echt controleren en bla-bla-bla…
  • Een halve pagina verder: tot de uitzondering behoren EU-lidstaten, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland.

Kijk, dat wilden we graag weten! We mogen dus ongestraft naar Nederland en weer terug, op de logische voorwaarde dat we gezond zijn en geen contact gehad hebben met een corona-patiënt, en dat er in de periode dat wij in Nederland zijn niet net een heftige uitbraak komt. Die risico’s vinden we wel aanvaardbaar, en dus zijn we als een haasje gaan rondbellen en overleggen. Want aanstaande vrijdag hoopt onze opa te trouwen, en daar zijn we natuurlijk graag bij! Eigenlijk hadden we dat plan al uit ons hoofd gezet, maar de regels zijn precies op tijd aangepast.

Morgenochtend vroeg hopen we in de auto te stappen. In Nederland verdelen we ons in twee groepen om bij familie te logeren (met z’n vijven in één groep overschrijdt het maximum-aantal gasten in één huishouden). Dan hopen we de bruiloft mee te vieren, en daarna nog een paar nachtjes in Hardenberg op een camping te verblijven om ook Johans familie even te kunnen zien. In het bijzonder zien we er naar uit om ons jongste familielid eindelijk te kunnen ontmoeten! Ons eerste nichtje van de Commelin-kant is tenslotte al bijna 4 maanden oud, en we hebben haar alleen nog op foto’s / fimpjes en via Skype gezien. Daar komt nu dan hopelijk verandering in, al zal een ouderwetse knuffel nog even moeten wachten. Maar ach, dan hebben we een goede reden om later nog eens terug te komen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *