Verplichte vakantie

Zoals velen dezer dagen, hebben ook wij “verplicht vakantie”. Sinds vorige week donderdag zijn Johan, Boaz en Judith thuis en vanaf maandag heeft ook Hannah zich aangesloten. Hoe lang dat allemaal gaat duren is nog niet bekend, maar de school en Kindergarten openen hun deuren in ieder geval pas ná de Paasvakantie, dus na 19 april. Het collegeseizoen aan de universiteit wordt misschien uitgesteld, zodat ze later beginnen en in de zomervakantie door moeten werken. Gelukkig zouden er de komende paar weken sowieso geen colleges zijn, dat geeft Johan en z’n collega’s wat tijd om plannen te maken.

Vandaag (dinsdag) kwam er nog een flinke schep bovenop onze verplichte vakantie, doordat zowel internet als mobiele telefoonverbindingen uitgevallen zijn. Dat zet vooral voor Johan een stevige streep door z’n plannen, want om thuis te kunnen werken is een functionerende internetverbinding onmisbaar — voor overleg met collega’s, voor het opzoeken van informatie, voor het samen schrijven aan artikelen… En mijn werk voor GlobalRize ligt ook op z’n gat zonder internet. Waarschijnlijk is dat ook het probleem, dat er nu teveel mensen teveel met Internet in de weer zijn en het systeem overbelast is. Van het één komt het ander, zogezegd.

Qua schoolwerk is het begrip “vakantie” trouwens niet helemaal op z’n plaats. Hannahs leraren hebben weekschema’s doorgemaild voor Duits en rekenen, met allemaal opgaven die gemaakt moeten worden. Grotendeels kan onze dame dat zelfstandig, maar af en toe heeft ze toch ook wel wat uitleg nodig — en vooral veel motivatie 😉 Bovendien proberen we haar Nederlandse lessen door te laten gaan, werkt ze aan een aardrijkskundeproject over Nordrhein-Westfalen en kijken de kinderen elke dag een educatief filmpje (als de internetverbinding werkt). Boaz en Judith krijgen ook “huiswerk” om een beetje rust in de tent te krijgen en een soortement structuur in de dag te bouwen. Maar dat wordt niet door de Kindergarten aangeleverd, dat moeten we zelf op poten zetten. Gelukkig is er online van alles te vinden (opnieuw: als de internetverbinding werkt…) en hebben we nog wel één en ander in huis aan knutselmateriaal en werkboekjes. Bovendien is het heerlijk weer! We zijn nog nooit zo blij geweest met ons terras en met de tuin 🙂

Qua bezoek is dit juist een omgekeerde vakantie, want verschillende mensen die van plan waren om onze kant op te komen vanuit de VS en vanuit Nederland kunnen nu niet komen. Dat is natuurlijk heel jammer, want we zien altijd best wel uit naar bezoek van familie of vrienden. Als karige compensatie hebben we een goede webcam aangeschaft om te kunnen Skypen — maar opnieuw, ook daarvoor hebben we Internet nodig! Alles wat verder gaat dan eten en slapen, is daar van afhankelijk geloof ik 😉 En ook deze blogpost uiteraard. Dus mocht het even duren voor die online verschijnt: sorry mensen, we hadden verplicht vakantie!

Eén gedachte over “Verplichte vakantie”

  1. Hallo fam,ja zo,n verplichte vakantie is niet leuk ,maar jullie zijn nog gezond?zijn er bij jullie verl besmettingen? als je nog maar naar buiten kunt ,het weer lijkt goed voor de komende week ,wel jammer dat pa nu ook niet kan komen,zal b.l.e.w.wel tot 22 mei komen ,hopelijk dat het er dan beter uit ziet ,jullie sterkte met alles ,en een hartelijke groet van ons.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *