Dynamisch

Dat is het label dat ons Ministerie van Gezondheid aan de huidige toestand in deze omgeving heeft gehangen. Ze bedoelen dus dat er van alles verandert en dat ze benieuwd zijn waar het allemaal nog toe gaat leiden. Nou, dat zijn wij ook.

Het gebied hier net over de Rijn geldt inmiddels als risicogebied, in het rijtje met China, Iran, Zuid-Korea en Italië. De kinderen die daar wonen, mogen dus niet meer naar onze school. Maar ook met zulke maatregelen houd je een virus niet tegen, en in Freiburg zijn al verschillende scholen helemaal dicht. We houden er rekening mee dat Johan vanaf maandag niet meer naar z’n werk mag, en de kinderen misschien niet meer naar school en Kindergarten. Oef, ik ben benieuwd hoe lang we ze dan thuis mogen vermaken!

Ik wilde vandaag even op bezoek bij een oudere dame uit onze gemeente, maar het verzorgingstehuis is afgegrendeld. Alleen het personeel mag er nog in, en de bewoners natuurlijk. Maar die komen toch niet zo vaak de deur uit. Op zich wel begrijpelijk allemaal — als die oude mensjes massaal ziek worden heb je echt wel een probleem — maar het is ook wel sneu dat ze nu helemaal geen bezoek meer mogen krijgen. Gelukkig kan “onze” mevrouw nog bellen, maar dat zullen niet alle bewoners voor elkaar krijgen.

En dan is er natuurlijk nog de kerk. Onze gemeente is niet zo heel groot, dus we overschrijden momenteel nog niet het toegestane aantal bezoekers. Maar als de grens nog verder wordt bijgesteld bereiken we die wel, en dan moeten we ons opsplitsen of via internet meeluisteren ofzo. Ook niet ideaal, zeker niet als je al de hele week thuis hebt gezeten 😉 Maar goed, ze verzinnen die regels natuurlijk ook niet omdat het zo leuk en gezellig is. Men probeert het aantal zieke mensen te spreiden, zodat de ziekenhuizen niet overvol raken.

Al met al een dynamisch gebeuren. Volgende week verwachten we bezoek uit Nederland, maar het is nu de vraag of die naar ons toe mogen komen. En of ze, eenmaal hier, weer terug mogen 😉 We hopen maar dat het voorjaar snel doorzet en het virus op de vlucht jaagt — graag ruim vóór de bruiloften in onze familie op de agenda staan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *