Verhuizen en verbouwen

Nee, wij gaan niet verhuizen. En ons huis verbouwen zit ook niet in de planning. We kijken vooral toe wat anderen om ons heen doen. Zodra wij in Staphorst onze hielen gelicht hadden, ging daar de sloophamer erin om de keuken en kamer om te bouwen tot één half-open geheel, inclusief nieuw keukenblok en alles wat er verder bij komt kijken aan vloeren, plafonds, behang, vensterbanken…

Toen we hier in Woudenberg aankwamen bij Johans ouders, zaten die nog midden in hun eigen verhuizing. We zitten dus bij de pakken neer – letterlijk. En we hebben ons eens te meer voorgenomen dat wij zelf nooit een grote verbouwing gaan doen. Toekijken en aanmoedigen gaat ons prima af, en we komen ook graag het resultaat bewonderen 😉 maar zelf zoiets op poten zetten… dat wordt waarschijnlijk niet zo’n succes. Laten we zeggen dat wij geen bijzonder goed ontwikkelde vaardigheden hebben op dat gebied. We houden het maar liever bij schilderen, behangen en een keer wat vloerbedekking leggen. Verhuizen zullen we vast nog wel eens moeten doen, maar daar denken we nog maar even niet te diep over na. Voorlopig blijven we zitten waar we zitten. En als we ooit een nieuw huis nodig hebben, dan heeft onze familie dus alle ervaring ruimschoots in huis om ons van advies te voorzien.

Tussen alle bedrijven door is het natuurlijk ook oudjaarsdag geworden, en zijn de eerste oliebollen alweer opgesmikkeld. Bovendien is Hannah jarig geweest en zijn er dus nieuwe spelletjes die eindeloos worden gespeeld. Dat is handig aan logeren bij familie, zo is er vaak wel iemand die een potje wil Stratego-en of kwartetten. Zo komen we de dagen wel door, ook te midden van dozen en kratten 😉 Rest ons jullie allemaal het allerbeste te wensen voor het nieuwe jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *