Weer helemaal thuis

We hebben onze twee weken vakantie er helaas weer op zitten, en zijn vanmorgen vies vroeg richting huis vertrokken. Het doel daarvan was om files te vermijden, en dat is gelukt! Vóór koffietijd ’s morgens waren we thuis, en dus moest er als eerste een heerlijk kopje chocolademelk gemaakt worden.

Maar toch was het nog niet als vanouds. Hannah keek eens keurend rond: “Het ruikt hier een beetje raar. Net als toen we gingen verhuizen”. Snel de ramen open dus. Maar nog steeds stonden de planten niet op hun normale plek, en alles was zo… leeg! Zo… netjes! Dat voelde kennelijk kaal en ongezellig. Gelukkig hadden we de dag nog voor ons, en was er genoeg tijd om alle tassen in de gang te parkeren, de was in grote hopen te sorteren, de meegebrachte boodschappen op tafel uit te stallen en één en ander aan speelgoed voor de dag te trekken. Toen ik ’s avonds ook nog had gekookt, constateerden we tevreden: “Dit is weer helemaal de keuken van mama”.

Om dat te begrijpen moet je de verhaaltjescd’s van Sofie gehoord hebben. Die zijn echt hilarisch herkenbaar – ze zijn bedoeld voor kinderen maar Johan en ik vinden ze ook leuk 🙂 Op één verhaaltje gaat de moeder van Sofie naar boven om de kamer van dochterlief op te ruimen. Haar spullen liggen overal in het rond, oude handdoeken vormen een geliefd hutje en een vies stokje blijkt het favoriete speelgoed van de knuffel dat écht niet weggegooid mag worden. Je moet waarschijnlijk zelf een kind in die leeftijd hebben om het probleem te snappen 😉 Toch zet de moeder door, en even later is alles weer netjes! Sofie vindt het maar wat handig dat ze nu al haar spullen zo makkelijk kan vinden. Ze gaat meteen aan de slag om voor de knuffel een ziekenhuisbedje te maken, papieren pillen te knippen [lees: de hele kamer overhoop te halen] en dan constateert ze tevreden: “Het is weer helemaal de kamer van Sofie!”.

Nou, dat gevoel heerst hier dus ook. Het aanrecht is weer een zooitje, er staan stukken knikkerbaan in verschillende stadia op de vloer, de laatste doos met knutselspulletjes en boeken moet nog worden opgeruimd, het wasrek op het terras hangt vol… We zijn weer helemaal thuis 🙂

Maar we hadden natuurlijk ook nog niet verteld hoe de vakantie was. Nou, het was heerlijk. We hebben twee weken lang in een groot huis gebivakkeerd waar af en aan mijn familie langskwam – en wij bleven als echte feestneuzen natuurlijk de volledige tijd 🙂 We hebben gewandeld, speeltuintjes bezocht, we zijn met kabelbanen de berg op geweest, de sportievelingen hebben rotsen beklommen… alles wat je in de Alpen kunt doen en thuis niet [of ook wel, maar op vakantie is het toch anders]. En het voordeel van zo’n familievakantie is natuurlijk dat je ook veel tijd hebt om spelletjes te doen, praatjes te maken en gewoon samen op te trekken. We zullen er nog wel een keer over uitwijden denk ik, maar voor nu alvast een paar foto’s:

Vader en dochter aan het klimmen
Dat kleine mannetje is Boaz 🙂
Vasthouden meisje! Ze is heel beneden gekomen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *