Musical

Weten jullie wie dit is? Dat is Hannah, de vrouw van Cham 😉

Vandaag was het éindelijk zover, na een half jaar oefenen. Hannahs school voerde een musical op over Noach. Alle ouders, broers, zussen en andere belangstellenden mochten komen kijken en luisteren. En aansluitend was er dan op school het zomerfeest, om tegen het einde van het schooljaar nog een keer als school bij elkaar te komen onder het genot van allerlei lekkers. En om voor het eerst in het bestaan van deze school afscheid te nemen van de oudste groep: die hebben er nu vier jaar Grundschule opzitten en gaan naar het voortgezet onderwijs.

Een beeld zegt meer dan een verhaaltje, dus hieronder een paar foto’s:

Dit is het koor (in regenboogkleuren!) met daarnaast Noachs familie en een paar buren. Veel liederen werden gezamenlijk gezongen, maar er waren ook stukjes waarin een paar kinderen apart zongen of een toneelstukje opvoerden. Samen werd zo het hele verhaal over Noach verteld, van de eerste plankjes die gezaagd werden voor de ark tot de belofte van God dat er nooit meer zo’n zondvloed zou komen. We hebben er drie kwartier lang van genoten!

Bloedserieus aan het zingen en spelen

De kinderen hadden het zichtbaar warm in hun kostuums, maar het zag er wel heel “echt” uit en ze zaten goed in hun rol. Het vele oefenen heeft z’n vruchten afgeworpen. Nu hebben ze nog een week school, daarna zomervakantie, en dan mogen ze dezelfde musical nog een keer opvoeren: op het Einschulungsfest waarop de nieuwe eersteklassers welkom worden geheten. Een warmer welkom kan je je toch nauwelijks voorstellen! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *