Kamperen

Wat doe je als je een tent in de gang hebt staan en het is mooi weer, en bovendien hebben de kinderen vakantie? Precies, dan zoek je een camping op. Maar wat doe je als manlief maar één dagje vrij heeft? Wel, dan zoek je een camping in de buurt van zijn werk! Dat deden wij dus afgelopen week. Op donderdag was er hier een nationale feestdag waarop ook Johan vrij had, en toen hebben we onze auto helemaal volgepropt. Half uurtje rijden, en de vakantie kon beginnen! Wil je dat vakantiegevoel vasthouden, dan moet je natuurlijk wel af en toe een oogje dichtknijpen als je verkeersborden tegenkomt met al te bekende plaatsnamen erop 😉 Maar dat vonden we geen probleem voor zo’n mini-vakantie, we gingen tenslotte voor het kamperen en niet om een nieuwe omgeving te ontdekken.

We waren gewaarschuwd dat deze tent het bij regen wellicht niet helemaal droog zou houden, dus we knepen ‘m wel een klein beetje toen er donkere wolken over kwamen drijven. Uiteindelijk regende het gelukkig niet zo veel, en wat er viel bleef waar het hoort: buiten. Op 50 ml na wat we in een bakje hebben opgevangen, maar dat was te weinig om de pret te drukken.

Officieel was de tent maar voor vier personen bedoeld, dus Judith had haar eigen tentje meegebracht. Dat zetten we ’s nachts in het leefgedeelte van de tent, en zo had mevrouwtje haar eigen “plekkie”. Vooraf had ze al goed geoefend met slapen in haar tent – bij ons op de slaapkamer. 🙂 Wat dat betreft was ze dus al een ervaren kampeerder. Wel is zo’n tent natuurlijk heel gehorig, en was het vooral de eerste avond erg moeilijk voor de kinderen om te gaan slapen terwijl er nog andere mensen aan het praten en spelen waren. En vervolgens om ’s morgens zachtjes te doen terwijl die andere mensen nog sliepen… Gelukkig stonden we aan de rand van de camping en keken we uit op de koeienwei – en die koeien raakten niet ondersteboven van ons. Omgekeerd zorgde het wel voor hilariteit toen een grote koe pardoes tegenover onze tent haar staart optilde en een enorme koeienvlaai op het gras deponeerde! Judith was diep onder de indruk. Ze is zelf volop bezig met “naar de wc gaan”, maar zoiets had ze nog nooit gezien 😉

En verder hebben we genoten van de kleine dingetjes die kamperen zo leuk maken. Rustig wakker worden terwijl je de vogeltjes hoort zingen. Een vers eitje koken op een gasbrandertje – en het water meteen gebruiken voor een kopje thee. Buiten ontbijten met uitzicht op een prachtige omgeving. Samen naar de wc, afwassen, naar de speeltuin, kijken bij de paarden en koeien, een rondje rijden op de pony, voorgestoomde rijst en chili con carne uit blik samen in één pannetje warm maken, pudding maken omdat je geen koelkast hebt voor andere toetjes, en op je buik op een luchtmatrasje liggend een Gezinsgids lezen. We moesten zelfs nog echt improviseren, omdat de supermarkten donderdag vroeger gesloten bleken te zijn in verband met de feestdag, en we dus pas vrijdagmorgen boodschappen konden doen. En ik had zo min mogelijk etenswaren meegenomen, omdat we nou eenmaal niet zoveel ruimte hadden in de auto… Maar een brood was er nog, theezakjes ook, Johan haalde ’s morgens vroeg verse eitjes bij een boerderij verderop, en zo hadden we alsnog een prima ontbijt. Avondeten is ook goed gekomen met een restje pastasalade dat we bij ons hadden – en dat hebben we aangevuld bij het campingrestaurantje. Daar verkochten ze Flammkuchen en ijs, dus we hebben ons prima gered 😉

Vrijdag is Johan naar de universiteit geweest, en zaterdagmorgen zijn we alweer op tijd opgebroken. Heel lang was het dus niet allemaal, maar het was leuk om er even “uit” te zijn en na lange tijd weer eens te kamperen. Uiteindelijk is dat voor ons toch het ultieme vakantiegevoel…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *