Warm

Vandaag was Freiburg de op ÊÊn na warmste stad in Duitsland. Om 18:00 uur vanavond was het daar 32,6 graden Celsius, aldus de website wetter.com. Aangezien wij daar nogal dicht in de buurt wonen, was de temperatuur bij ons waarschijnlijk vergelijkbaar. In ieder geval was het vandaag warm. En gisteren ook.

Met het warme weer komen ook de zomerse genoegens weer om de hoek kijken: ijsjes eten, in een buitenbadje spelen, met de hele klas naar het zwembad, watermeloen smullen… En de zonnehoedjes moeten weer uit de kast, want op Hannahs school was er alweer een kind met een zonnesteek. Dat is niet bepaald een aanlokkelijke ervaring, dus we proberen onszelf een beetje te beschermen. Een heel effectieve manier om de warmte gezond te doorstaan en niet oververhit te raken, is trouwens om midden op een fonteintje te gaan zitten. Tegenover het station staan er een stuk of acht op een rij, midden op het marktplein. En laten we daar nou dagelijks langs komen van en naar de Kindergarten…
Judith is nog een beetje voorzichtig, die laat haar hand of voet nat spetteren – en wordt dan per ongeluk toch helemaal nat. Boaz en Hannah kennen geen enkele beperking. Ze gaan midden boven zo’n spuitmond staan, liggen languit in de plassen, springen van het ene fonteintje naar het andere… Die kan ik na drie minuten dus echt uitwringen 🙂 Maar daarna klagen ze een poosje niet meer over de warmte.

Gelukkig is ons huis helemaal niet te warm. En ook verder valt het eigenlijk best mee; we denken dat dat komt omdat alle huizen en straten et cetera nog niet door en door warm zijn aan het begin van de zomer. Dat komt nog 😉

Verder gaat alles deze week nog z’n gewone gangetje. In het Pinksterweekend krijgen we visite uit Nederland 🙂 en daarna is het hier twee weken Pinkstervakantie. Als het dan nog zo warm is, moeten we maar vakantie gaan vieren in de rivier ofzo. Die stroomt momenteel nog goed, en is ook nog behoorlijk fris 😉 En anders gaan we pootjebaden in de Rijn. Die heeft in onze omgeving momenteel een watertemperatuur van zo’n 17 graden Celsius, aldus de Internationale Commissie ter Bescherming van de Rijn. Fris genoeg om onze heethoofden weer even lekker af te koelen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *