Rommeltje

Het is momenteel een rommeltje bij ons. Niet qua speelgoed of rondslingerende spullen, want er kwam gisteravond iemand eten. Het voordeel daarvan is – behalve de gezelligheid natuurlijk – dat het de dag erna nog redelijk netjes is in huis 🙂 De rommeligheid zit ‘m in onze dagbesteding.

Johan is naar z’n werk, en heeft meteen een drukke week. Dus ging hij gisteren al vroeg op pad, zelfs voordat de rest uit bed kwam. Op de terugweg nam hij een collega uit Engeland mee die bij ons bleef eten. Vandaag vertrok hij op de normale tijd, maar verwachten we ‘m pas laat in de avond terug.
Boaz gaat naar school, maar dinsdag had hij een bos-projectdag en moest hij dus al om 8 uur op school zijn. En morgen moet ‘ie even langs de arts voor een algemene check (wat in NL door de schoolarts zou gebeuren). Om 11 uur, dus dat combineert niet erg met de Kindergarten. Dagje vrij dan maar. Gisteren had ik een oudergesprek met zijn juf, dus was het ophalen ook alweer “anders dan anders”.
Hannah heeft deze week nog vakantie, en volgende week zelfs ook nog drie dagen. Heel gezellig, maar ook een onophoudelijke bron van gekwebbel en bruisende ideeën die absoluut nog dezelfde minuut om een reactie van mama vragen. Haar laatste vakantiedag is Boaz’ eerste vakantiedag, die heeft dan van woensdag t/m maandag vrij. Als mazzeltje heeft Johan die woensdag ook vrij, dan is het tenslotte de “dag van de arbeid” dus hoeft niemand te werken. En als Boaz bijna weer naar school gaat, vertrekt Johan voor drie dagen naar Berlijn.
Al met al genoeg rommeligheid om mijn dagen ook op z’n kop te zetten. En Judith is ook een beetje van de leg, die moet haar draai nog weer vinden na de gezelligheid in Nederland. Vandaag besloot ze al heel gedecideerd: “Mama, ikke auto. Ik wille baby Lara sorgen!”. Goed idee meiske, maar nu even niet…

Ook qua talen knarsen mijn hersens. Arme ik, ik word oud geloof ik. We hebben heerlijk Nederlands en “Stappust” gepraat en gehoord de afgelopen week, en hier praten ze natuurlijk ineens weer Duits. Dat is zelfs na zo korte tijd weer even wennen. Maar thuis spreken we gewoon Nederlands. Tussen de bedrijven door probeer ik nog wat te werken – wat met rondfladderende kinderen altijd wat extra energie kost – en dat is in het Engels. Ook onze gast gisteren sprak Engels, en meteen daarna ging ik naar gitaarles wat weer in het Duits is, maar uiteraard ook over akkoorden en noten gaat. Voor mij ook nog steeds een “taaltje” waar ik m’n aandacht bij moet houden. Eenmaal weer thuis was onze Engelse gast er nog, en daarna tolde mijn hoofd. Van teveel wisselingen in bezigheden en talen loopt mijn bovenkamer een beetje vast 😉

Volgens een leuk gezegde zorgt een opgeruimd huis voor een opgeruimd hoofd, maar ik geloof dat er nog iets aan toegevoegd moet worden. Voor een opgeruimd hoofd (waar ook nog iets zinnigs uit komt) moet niet alleen je huis enigszins aan kant zijn, maar ook je agenda een voorspelbaar en regelmatig ritme hebben. Dat ontbreekt hier momenteel een beetje.

De Regelmaat komt hopelijk na de vakanties weer, de Rust waarschijnlijk pas als de kinders het huis uit zijn, en de Reinheid… naja, die komt en gaat met vlagen 🙂 Gelukkig zijn de drie R’s niet meer zo belangrijk als vroeger, en mag er af en toe eentje vervangen worden door de R van Rommeltje. Of door de populaire (Engelse!) slogan “go with the flow”. Naja. Als het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en het kroost de tuin onveilig maakt is dat nog niet zo’n heel gek idee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *