Dieren, tuin en dierentuin

Woensdag was Boaz jarig. Onze dappere ridder-brandweerman is alweer vijf jaar! Dat hebben we uitgebreid gevierd met allerlei familieleden in Staphorst en Lelystad. Zelfs met overgrootouders, dat is toch best bijzonder. Hij is natuurlijk weer goed verwend met allemaal cadeautjes. Zo slaapt hij tegenwoordig in een heuse ridder-pyjama, heeft hij weer voldoende voorraad aan prik-, kleur-, lees- en puzzelboeken en kan hij lekker puzzelen met een nieuwe 100-stukjes-puzzel. Die nemen we allemaal mee naar huis, daar kan hij de komende weken heerlijk mee aan de slag.

Maar één cadeau kon niet mee, dat hebben we meteen opgebruikt. Het was dan ook niet iets tastbaars, maar een “belevenis” (meteen een nieuw woord geleerd…). Met opa Geurt en oma Paula gingen we naar de dierentuin in Amersfoort. Mét een ijsje van oma Marijke, én een ritje in de draaimolen, én een ritje met de Berenboemel. Het kon niet op. Onze kerel heeft ervan genoten, en z’n zusjes natuurlijk ook. Olifanten, giraffes, flamingo’s… allemaal dieren die zelfs Judith al prima kan benoemen, maar die we niet dagelijks in het echt tegenkomen.

Nu zijn we nog een paar dagen in Lelystad, en genieten ze van dieren en de tuin. Boaz heeft een bakje met dode torretjes, een dode bij en dode lieveheersbeestjes (hmmm… dat nemen we maar niet mee naar huis 😉 ) Voor de gelegenheid is er een tijdelijke zandbak gecreëerd, en Hannah bouwt een hut met stenen die ze vond. Johan zit te discussiëren in de tuin, en we vermaken ons prima. Het is dan ook heerlijk weer, dat bevalt beter dan de sneeuw en hagel waarmee Nederland ons begroette! Met blote voeten over het gazon lopen en zonder jas in de tuin spelen. In het zonnetje zitten met een kop thee en luisteren naar de vogeltjes terwijl de kinders zichzelf vermaken of vermaakt worden. Ultiem genieten 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *