Naar Nelelan

Duitse scholen hebben sinds vrijdag paasvakantie, en Johan kon nog net en paar dagen vrij krijgen voor het nieuwe onderwijsseizoen volgende week dinsdag begint. Dus hebben we de kans waargenomen om naar “Nelelan” te gaan! Vrijdag op zaterdagnacht om 3 uur zijn we vertrokken en we hebben een record-tijd neergezet. In 6 uur en 10 minuten waren we in Staphorst.

Dat is het grote voordeel aan ’s nachts rijden: bijna niemand anders is zo dwaas om z’n nachtrust op te offeren, dus het is lekker rustig op de weg. Zelfs bij wegwerkzaamheden is er geen echte file. En tot een uur of half 7 is het “nacht”, dus moet het stil zijn in de auto. Het liefst hebben we natuurlijk dat de kinderen slapen, maar in ieder geval moeten ze doen alsof 😉 Dat scheelt verveling, ruzie en pauzes vergeleken met ’s middags rijden.

We zijn nu een goede week in Nederland, en eigenlijk is dat nog steeds te kort om alle mensen op te zoeken die we graag zouden willen spreken. Mede omdat iedereen verspreid woont over het halve land, en het met onze kinderen niet te doen is om elke dag een paar uur in de auto te zitten. Maar zo zien we in ieder geval meer mensen dan thuis 🙂 En het is fantastisch dat we “gewoon” kunnen logeren bij de opa’s en oma. Dat is niet alleen heel praktisch, maar zo kunnen we ook al bij het ontbijt beginnen met bijpraten en houden we pas op als we in bed kruipen. Want tjah, wij hebben dan wel vakantie, de meeste andere mensen moeten overdag gewoon werken.

Gelukkig is het weer een beetje zonnig vandaag. Toen we net in Nederland waren, werden we begroet door sneeuw en hagel! Daar hadden we niet helemaal op gerekend, en de mutsen en handschoenen zijn thuis achtergebleven. Maar goed, we hoefden ook niet per se veel naar buiten en opa’s houtkachel kreeg de boel wel warm. En Hannah heeft het Euro-Zakgeldspel op de vliering gevonden, dus die bedelt de hele dag om een spelletje. Dat is ook fijn aan logeren; als papa en mama dan genoeg hebben van al dat zakgeld vraagt ze gewoon iemand anders om mee te spelen 😉 Hebben papa en mama ook vakantie :))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *