Gitaarles

Wij hebben een gitaar. Al jaren. Hij is niet mee geweest naar Papua New Guinea (toen logeerde hij bij familie) maar verder heeft ‘ie ons trouw vergezeld bij al onze verhuizingen. In de hoes welteverstaan, want ik geloof dat ‘ie sinds Abcoude het daglicht amper heeft gezien. Daar heb ik ooit ijverig geprobeerd om gitaar te leren spelen met behulp van een handleiding op internet, maar heel succesvol is dat nooit geworden. En later, tjah… het is er gewoon nooit van gekomen.

Tot nu.

Een paar weken terug kondigde een man in onze gemeente aan dat hij een cursus wilde aanbieden aan iedereen die geïnteresseerd was om gitaar te leren spelen, ongeacht je muzikale talenten. Het doel is natuurlijk wel dat je redelijk leert spelen, zodat er ook wat meer mensen zijn die bijvoorbeeld op de zondagschool de kinderliederen kunnen begeleiden of bij een Bijbelstudie mee kunnen spelen. Maar, zo beloofde hij heel droog, als na een proefperiode van vier weken zou blijken dat je muzikale gaven echt volslagen kansloos zijn, zou hij dit gebrek niet aan de grote klok hangen en kun je dus nog steeds zonder rode kaken in de kerk verschijnen. Dat is natuurlijk een hele geruststelling. En omdat het me nog steeds wel leuk lijkt om gitaar te kunnen spelen + het best gezellig kan zijn om regelmatig met een groepje mensen les te krijgen, heb ik onze trouwe gitaar maar ’s uit de kelder gehaald. De hoes is afgestoft en Johan heeft de gitaar gestemd. Dat was nog even een dingetje – de snaren waren zo ver van het juiste pad geraakt dat een standaard app niet kon herkennen om welke snaar het ging. Dan klinkt het dus héél erg vals. Maar Johan was niet voor één gat te vangen, en het is hem gelukt.

Afgelopen woensdag was het dus zover. Met een man of zeven hebben we de eerste stapjes gezet. We kennen zowaar al twee akkoorden. “Ja, een liedje met één akkoord heb ik helaas niet kunnen vinden, dus we beginnen maar met twee”, aldus de cursusleider. Ik kan me er iets bij voorstellen 😉 Nu moet ik dus aan het oefenen, en zien hoeveel akkoorden ik uiteindelijk kan onthouden en spelen. Ik wil in ieder geval de proeftermijn van vier keer afmaken, en als het goed bevalt gaan we door tot de zomervakantie. Maar een blogpost schrijf ik nu alvast; stel dat het geheel dan mislukt, hoef ik mijn gebrek aan muzikale talent niet aan de grote klok te hangen en kan ik zonder rode kaken stukjes blijven schrijven 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *