Verstopt!

“Adam, waar ben je, waar heb je je verstopt? Adam, waar ben je, waar heb je je verstopt?” Dat is het favoriete liedje van Judith, en het standaard verzoeknummer als we in de auto zitten. Enthousiast zingt ze mee – en ze doet het thuis na!

Regelmatig zit mevrouw “in de kast”. Ze knijpt dan haar ogen stijf dicht, telt “een – twee – vier – fünf” en komt met een luide “kiekiek!” tevoorschijn.

Soms zit ze ook op andere plekjes, maar deze is favoriet. En ze denkt serieus dat iedereen in die kast kan, zelfs met de deurtjes dicht. Twee weken terug zocht ze bijvoorbeeld opa Geurt tussen de pakken sap en de blikjes maïs. Helaas, daar zat hij niet…

Niet alleen Judith zelf wordt verstopt. Ook bibliotheekboeken kunnen dat verdraaid goed… Gelukkig hebben we ze tot nu toe altijd tijdig teruggevonden, maar het is soms kantje boord. En dan de figuurtjes op kleurplaten. Juut kleurt tegenwoordig het liefst met één kleur: “donker”. Daarmee worden alle poppetjes en dieren volledig bedekt. Waarom? Nou, natuurlijk omdat ze zich verstoppen! 🙂

Dat zijn de onschuldige verstop-acties. Hannah kan er ook wat van, maar dat vind ik soms minder geslaagd. Pas kwam ik haar ophalen bij school en was ze nergens te vinden! Haar fiets was er wel, en haar tas ook, maar zij zelf was foetsie. Dan sta je toch even raar te kijken. Ik ging maar naar binnen om de juf te vragen of zij wist waar mijn dochter uithing. Nee, ze had geen idee, volgens haar was Hannah gewoon naar buiten gegaan. Ze keek even door het raam, en ja hoor! Daar stond ze gewoon op het plein! Ik naar buiten, en weg was ze weer. Ze had zich verstopt B) Dan voel je je toch even lelijk voor schut gezet hoor… Ik had bijna zin om mezelf ook te verstoppen 😉

Op woensdag is Hannah al om half één uit tegenwoordig. Dan komt ze zelf naar huis, en een uur later haal ik Boaz op. Omdat onze dame al bijna volwassen is, mag ze dan even helemaal alleen thuis blijven en alvast haar huiswerk maken. Dat is natuurlijk heel stoer! Maar ook dan heeft ze haar verstop-acties. Zodra ze ons terug hoort komen, verstopt ze zich ergens in huis. En daar is ze behoorlijk goed in, je vindt haar niet zomaar even snel. Dus ja, de eerste keer vond ik dat ook niet heel grappig… Inmiddels ken ik het trucje en begin ik luid en duidelijk over snoepjes / koekjes / filmpjes of iets dergelijks. Dat gaat sneller dan het hele huis omspitten. 🙂

Bij Judith werkt het tot nu toe gelukkig nog zonder snoepjes: zodra ik begin te zingen “Judith, waar ben je, waar heb je je verstopt?” komt ze met een grote grijns tevoorschijn. “Kiekiek! Ikke topt!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *