In bad

Gisteravond ben ik in bad geweest. En in wat voor een bad…

Dit is één van de baden in de Vita Classica thermen. 36 graden, als ik het goed onthouden heb. Heeeeeerlijk. En zo zijn er nog meer van die warme baden, eentje zelfs buiten. Ik had al vaak een grote wolk stoom zien opstijgen als ik ’s avonds door de buurt liep of fietste, maar nu heb ik er ook zelf van genoten, samen met m’n zus. Lekker al kletsend in het warme water hangen, drie keer achtereen door de stroomversnelling of proberen hoe lang we in het bubbelbad konden blijven zitten. We zijn weer helemaal relaxed!

De thermen zijn niet alleen bedoeld voor mensen als wij, die gewoon voor ons plezier een avondje gaan badderen. Er zijn ook veel programma’s voor mensen met reuma, hartproblemen, en allerlei andere ziektes. Het water hier schijnt bijzonder heilzaam te zijn – al weet ik eigenlijk niet of dat speciale water nou echt in al die zwembaden zit.

De eerste bron werd al gevonden in 1911. Door meneer Thürach, vandaar dat wij in de Thürachstraße wonen.

De Nena-bron

Sindsdien zijn er ook nog andere bronnen gevonden, en is er dus een groot complex omheen gebouwd met baden en sauna’s. De Vita Classica is één van de redenen waarom er hier in de buurt zoveel klinieken en hotels zijn: de hele omgeving komt hier naartoe om schoon en ontspannen en gezond te worden. Vroeger nog meer dan nu, omdat de verzekering toen ruimhartiger vergoedingen gaf voor dit soort therapieën. Uit die tijd stammen de houten reclame-figuren die nog altijd aan de weg staan.

Je ziet het: kromgebogen komen de mensen naar de bron, en fier rechtop lopen ze er weer vandaan. 🙂 Zo erg was het met ons niet gesteld gelukkig, maar we zijn wel lekker opgefrist en ontspannen. Een geslaagd uitje bij de buren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *