Opnieuw sneeuwpret

Ik had beloofd om foto’s van Hannah’s ski-week te plaatsen. Die heb ik nog niet, maar we zijn vandaag naar dezelfde plek geweest met pa, ma en Jonathan. Hannah heeft haar kunsten laten zien, “de mannen” gingen ook skiën en de rest heeft zich vermaakt met zonnebaden en sleetjerijden.

Eerlijk is eerlijk, het kostte heel wat tijd en moeite voor we daadwerkelijk konden starten. Eerst moesten er natuurlijk sneeuwpakken en wanten en mutsen en ski-sokken en pakjes drinken en koekjes en boterhammen enzovoorts enzovoorts enzovoorts worden ingepakt. Toen gingen we met twee auto’s naar de Notschrei, zo’n drie kwartier rijden. Daar moest het ontbrekende arsenaal aan spullen worden gehuurd: ski’s, helmen, skischoenen. Dat kostte een uur in de rij staan. En betalen kon alleen contant en dat hadden ze niet genoeg bij zich, dus moesten de dames nog maar even naar Todtnau rijden om daar geld te halen. Vervolgens dus parkeren… ai ai ai. Het was echt stampvol. Waarschijnlijk omdat het fantastisch zonnig weer was, en omdat de sneeuw het wellicht niet zo lang meer volhoudt. Een goede dag dus om nog even een keertje volop te genieten – vond de halve omgeving.

Maar de mensen hadden gelijk. Het was heerlijk zonnig en warm (dus de mutsen en wanten en extra laagjes kleren hadden we thuis kunnen laten, en zonnebrandcrème was handig geweest). We hebben ervan genoten! Deze plek was geschikt voor groot en klein: een leuke ski-piste, maar ook een grote slee-helling waar je zelfs met een lopende band weer omhoog kon tuffen als je geen zin had om te sjouwen, en patatjes voor de honger. Als dan ook de zon nog schijnt, is onze dag geslaagd 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *