Ski-week

Hannah heeft deze week enorme mazzel: ze is met school op ski-week. Wij noemden dat vroeger “schoolreisje” en gingen dan één dag op pad, maar hier gaan ze vijf dagen. Dat is bij skiën ook wel zinvol; dat leer je niet leuk in één dagje. Dus gaan ze steeds om half 9 de bus in, en komen ze tegen half 3 weer terug. Hannah geniet met volle teugen.

Het was voor haar de eerste keer dat ze op de ski’s stond. Gelukkig was ze daarin niet de enige, dus ze mocht meedoen met de beginnersgroep. Omdat school dit elk jaar opnieuw organiseert zijn sommige kinderen inmiddels al heel ervaren; de vierdeklassers schijnen van de zwarte piste naar beneden te roetsjen… Petje af! (en ogen dicht…)

De eerste dag heeft Hannah de basistechnieken geleerd: hoe moet je opstaan als je gevallen bent, hoe moet je remmen, hoe maak je bochten, enzovoorts. De tweede dag mocht ze al met zo’n soort lopende band een stukje omhoog, en dan naar beneden skiën. De derde dag mocht ze onder begeleiding met de echte ski-lift omhoog, en gisteren mochten ze zelfstandig aan de slag. Vandaag wordt het geheel afgerond met een soort wedstrijd. Als het goed is worden daar ook foto’s gemaakt; als er iets binnenkomt zal ik het hier plaatsen.

Het weer werkt geweldig mee deze week. Maandag in de bus sneeuwde het nog, maar bij aankomst werd het droog en in de loop van de week zelfs steeds zonniger. Dus nu moeten er zonnebrillen en zonnebrandcrème mee naar boven! We hopen maar dat de sneeuw niet té hard smelt, zodat er de komende weken ook nog even van genoten kan worden door familie die hier op bezoek komt. Maar goed, begin van de week lag er nog 85 cm op de piste, dat is nog niet allemaal weg.

Johan en ik voelen ons inmiddels een beetje buitenbeentjes. Onze dochter racet ons er finaal uit natuurlijk, en verschillende mensen in de familie kunnen ook erg goed skiën. Maar wij… wij zijn ooit één dagje naar Willingen geweest en hebben dat zonder botbreuken volbracht, maar daar is het tot nu toe bij gebleven. Eigenlijk hebben we eerst les nodig voor we goed mee kunnen doen, maar dat is tot nu toe niet zo handig te regelen omdat de jongste(n) nog niet mee kunnen doen. Naja, we zullen het zien. Misschien wagen we het erop, en anders hebben we nog even geduld. Dan gaan we knus naast elkaar op een bankje zitten tussen alle andere bejaarden en baby’s, en kijken we hoe de jonge garde naar beneden komt suizen 🙂 Dan hebben we in ieder geval tijd om een mooie foto te maken!

En zoals Hannah zei: “Je moet niet zo klagen mama! Jij ging vroeger met school zwemmen of naar de dierentuin of naar het pannenkoekenhuis, dat is ook leuk. Je kunt nou eenmaal niet alles hebben!”

Zo is het maar net 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *