Sneeuw

We kregen al van verschillende mensen de bezorgde vraag of we nog niet ingesneeuwd zijn. Nee hoor, het heeft hier de afgelopen week wel een beetje gesneeuwd, net genoeg om een middagje te sleeën en een klein sneeuwpopje te maken, maar de straten en stoepen zijn allemaal sneeuwvrij en de treinen rijden volgens dienstregeling. Wat dat betreft zitten we aan de goede kant van het Zwarte Woud, want in Beieren en in de Alpen is het inderdaad bar en boos op ’t moment.

Het beetje sneeuw dat we hier gehad hebben werd meteen volop benut. Niet alleen thuis, maar ook op school: het stuk park rondom de school is vrijwel sneeuwvrij omdat elke kruimel is gebruikt voor het bouwen van 15 halfvolgroeide sneeuwmannetjes die inmiddels helaas zijn gesmolten tot vormloze hoopjes.

Het leuke van hier wonen is dat er ’s winters eigenlijk altijd wel sneeuw te vinden is als je er een stukje voor wilt rijden. Aangezien het hier vandaag niet sneeuwde maar wel prima weer was, zijn we er dus met onze sleeën en winterkleren op uit gegaan naar Münstertal. Dat is slechts een kwartier rijden maar je zit daar meteen een stukje hoger en dichter bij de bergen, en daar ligt dus wel een lekker laagje sneeuw. Rondom het klooster zijn wat weilanden met glooiende hellingen en er is een ruime parkeerplaats, dus ideaal om lekker te sleeën. En voor mijn gevoel net wat veiliger dan sleeën van de Belchen; dan vind je je kind met een beetje pech pas kilometers verderop weer terug… Wij waren er al op tijd en waren dus de eersten, maar na ons kwamen er nog zeker zo’n dertig kinderen bij. Kennelijk had Johan het ideale plekje gevonden, of wij zagen er zo enthousiast uit dat iedereen zich aansloot 😉

Het ging ook echt heerlijk, we zijn allemaal een aantal keer de helling afgeroetsssssjt en hebben daarna nog sneeuwpoppen / -konijnen /-auto’s gebouwd. Als afsluiter maakten we een enorme sneeuwbal bovenaan een steile helling, met het plan om die naar beneden te laten rollen en zo vanzelf manshoog te laten worden. Maar helaas, hij spatte halverwege de helling uit elkaar en werd een kleine lawine.

Kleinduimpje in de sneeuw…

Wij hebben ons eerste doel van dit jaar gehaald: lekker genieten van een goed pak sneeuw. Dan is het tenslotte pas écht winter.
Voor wie vanuit een miezerig en druilerig Nederland verlangend toekijkt: wees welkom, onze logeerkamer is beschikbaar en onze sleeën te leen (onder schooltijd) 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *