Vasthoudend drolletje

Zomaar even een kort inkijkje in het leven met onze lieve, eigenwijze en zéér vasthoudende peuter.

De vakantie is voorbij en “de groten” gaan weer naar school, dus Judith wil óók. Als mama dan zegt dat dat niet gaat, is mama een vervelend obstakel in haar plannen. En als mama blijft volhouden dat het echt niet kan, moet ze een omweg vinden om haar doel te bereiken.

Zo vond ik vanmorgen mevrouwtje in de gang met een broodmes en een sinaasappel. Dat zag er enigszins gevaarlijk uit, dus ik heb de sinaasappel netjes voor haar geschild en in een bakje gedaan. Met de bedoeling dat ze die lekker op ging eten natuurlijk. Maar dat was niet het plan! Juut ging op zoek naar een trommel. Je weet wel, zo’n broodtrommel die je eventueel ook mee zou kunnen nemen naar… (Ssssssst. Niks tegen mama zeggen!) Even later liep ze de gangkast overhoop te trekken maar ze kon duidelijk niet vinden wat ze zocht. Na wat vragen bleek ze op zoek naar een rugtasje. In mijn onnozelheid vertelde ik haar dat dat boven de schoenenbak aan een haakje hing, en dat was mijn eerste daad van vanmorgen die welgemeend werd gewaardeerd. Madame pakte de rugtas, deed haar trommeltje met sinaasappel erin en was “kaar Kienekaate!” (klaar voor de Kindergarten!).

Eigenwijs drolletje. Als mama haar dan niet op weg wil helpen, doet ze het toch lekker zelf! Dus hup, tas in mama’s fietstas, en toen we Boaz naar de Kindergarten brachten sjouwde ze hoopvol haar tas weer mee naar binnen en zocht naar een haakje om ‘m op te hangen. Jammerdebammer. Ook de juf vond dat Judith nog een beetje te klein is. En als de juf het zegt is er niks meer aan te doen natuurlijk… dus voor vandaag is het onderwerp “Judith wil naar school” weer even afgesloten hoop ik.

Op naar de volgende discussie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *