Feestdagen en een “guten Rutsch”

Ik zag tot m’n schrik dat onze vorige blogpost alweer ruim een week geleden is. We hebben het dan ook druk… met allerlei feestjes en familiebezoekjes.

Vrijdagmiddag was Hannah al om twaalf uur “uit” en toen ben ik met Judith begonnen aan m’n reis naar Nederland. Gaandeweg pikten we de anderen op bij school, Kindergarten en werk. En toen we iedereen aan boord hadden, sloten we aan in de file. Twee uur na vertrek van huis waren we zo ver dat ik nog sneller had kunnen fietsen… 🙁 Maar toen we eenmaal voorbij het ongeluk waren dat de file had veroorzaakt, konden we zonder noemenswaardige hindernissen doorrijden naar Staphorst. Dat was natuurlijk wel een lange reis, dus we hebben onderweg een patatje gegeten, liedjes gezongen, spelletjes gespeeld en luistercd’s gedraaid. En toen, net toen bijna iedereen sliep, waren we er!

En nu zijn we er nog steeds. Dat is het fijne aan een kerstvakantie van twee weken. Ondertussen hebben we ons nichtje bewonderd, bijgepraat met familie, Kerst gevierd, opa’s kamer overspoeld met troep en speelgoed, en een speurtocht uitgezet voor Prinses Hannah. Want vandaag was voor haar de grote dag, ze is eindelijk zeven jaar geworden! Daar heeft ze lang naar uitgezien, ze kon er zelfs niet van slapen gisteravond. Met als gevolg dat we haar nu wakker konden zingen om half acht 🙂 We hadden een kaart en een “schat-verhaal” gemaakt over prinses Hannah die op speurtocht ging door het huis, en onze eigen prinses racete vol enthousiasme de aanwijzingen achterna. Er kwamen zeven cadeaus tevoorschijn – dat kwam precies mooi uit!

Vandaag hopen we haar verjaardag nog verder te vieren met taart, visite en patatjes. Zaterdag willen we verkassen naar Lelystad, en van daaruit nog weer wat familie opzoeken. Al met al een heel programma, maar we vinden het heerlijk om weer even hier te zijn en “gewoon” met onze hele lawaaiige en troep-makende en oren-van-het-hoofd-etende meute welkom te zijn in onze ouderlijke huizen. Voor ons is dit een heel goede “Rutsch”. Zo noemen ze dat in Duitsland. Het duurde even voor we begrepen dat deze “Rutsch” niets te maken heeft met glijbanen of uitglijden over de sneeuw, maar met “goede feestdagen en een goede start van het nieuwe jaar”. Dus bij deze voor iedereen die dit nog tijdig leest:

“Guten Rutsch!” en nog een fijne vakantie…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *