Kerstboom

Wij hebben een kerstboom. Na 5 jaar vragen van Hannah en 3 jaar vragen van Boaz en enthousiaste suggesties van Judith hebben wij eindelijk ook een kerstboom. Goed, toegegeven, hij is maar zo’n 30 cm groot en er hangt geen snoep in en ook geen enorme kerstballen – dan zou het arme ding bezwijken onder die last en een kerstboom hoort toch fier rechtop te staan.

Het idee voor dit boompje kwam niet alleen bij de kinderen vandaan, ik vond op internet ook ideeën voor een “Jesse tree”, een “boom van Isaï” dus. Daar heb ik mijn eigen draai aan gegeven. Het plan is dat we tijdens de adventstijd elke dag een kartonnen figuurtje uit ons adventshuisje halen. Op dat kartonnetje staat dan een naam van de Heere Jezus, bijvoorbeeld “Zoon van David”, “Raadsman” of “Licht van de wereld”. Er staat ook een Bijbelgedeelte op waar deze naam wordt genoemd of uitgelegd, dat lezen we dan na het eten. Vervolgens mag het kartonnetje als versiering en herinnering in de boom. Tegen Kerst hangt ‘ie dus als het goed is vol.

Een andere adventsactiviteit die we zondag hebben gedaan, was het maken van een zandloper, gevonden op bijbelsopvoeden.nl . Het idee was dat een zandloper de tijd aangeeft die al verlopen is en die je nog moet wachten tot “de tijd vol is”. De tijd tot Jezus werd geboren, de tijd tot het Kerstfeest, de tijd tot Jezus terugkomt…

En we dachten ook meteen aan: de tijd tot een kindje wordt geboren! Dat is voor ons hoogst actueel, want we hebben er sinds zondag een nichtje bij 🙂 Johan en ik zijn dus voor het eerst oom en tante geworden, en we zijn mega trots. En onze kinderen hebben ein-de-lijk een nichtje “om mee te spelen”. Haha, dat zal nog wel heel eventjes duren, maar het idee is leuk natuurlijk. Helaas moet Johan uitgerekend deze week naar Italië, maar als hij terug is heeft ‘ie een paar dagen vrij genomen zodat ik zaterdag met Judith naar Nederland kan gaan voor een kraambezoekje. Weer iets om naar uit te zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *