Ziek

Dit keer ging de griep ons niet voorbij. Helaas. Het is volgens mij de eerste keer dit jaar dat we echt (bijna) allemaal ziek zijn, tot nu toe ging het bijzonder goed! En nu komen we er geloof ik ook nog redelijk mild vanaf gelukkig, ik hoop dat dat zo blijft.

Vrijdag was Hannah ziek thuis. Ze voelde zich niet lekker, was grieperig – net als de halve klas eerder die week al was, dus het verbaasde ons niet. Gelukkig is ze er inmiddels weer bovenop.
Ik voel me zelf ook al niet lekker, typisch zo’n mama-griepje: ik krijg alle ziektekiemen rijkelijk tegen me aan geknuffeld door kinderen die niet helemaal fit zijn, maar zo lang ik niet echt ziek ben ga ik toch liever maar gewoon door met eten koken, schooltaxi spelen en snel een boodschapje halen. En tjah, dan duurt het vaak lang voor ik weer helemaal beter ben. Gelukkig was Johan het weekend thuis, die stopt me dan af en toe een poosje in bed.

En toen was het zondagmorgen, en begon Judith te “poegen”. Op de bank, aan tafel, over zichzelf heen… arm kind. En even later Boaz net zo, die was de hele dag echt ziek en spuugde zelfs ’s avonds laat z’n bed nog onder. Ai ai ai. Dat werd dus een dagje thuisluisteren, en ons best doen om de sfeer er nog een beetje in de houden.

Vanmorgen is Hannah weer fit om naar school te gaan, Judith lijkt ook weer min of meer normaal te spelen en Boaz is nog “echt wel ziek”, wil graag op de bank liggen met een dekentje en dan voorgelezen worden, maar tussendoor springt hij alweer de gekste kunsten door de gang en oefent hij de koprol. Die breng ik dus zo maar weer naar school; voorlezen kan vanmiddag ook nog wel 😉

En dan Johan nog. Tot nu toe is die redelijk ongeschonden gebleven, maar als hij ziek wordt is dat meestal als laatste van de rij. Ik geloof dat hij minder snel reageert op een paar ziektekiemetjes, Ên hij zit er minder uren per dag middenin dan ik of de kinderen op school. We zullen ’t zien, je kunt er toch weinig tegen doen. Behalve misschien vitaminepilletjes nemen – en laten ik en de kinderen dat nou trouw elke ochtend doen, en Johan er te eigenwijs voor zijn… het is niet eerlijk. Maar wel heel makkelijk en fijn dat hij lekker voor ons kon zorgen gisteren 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *