Gouden combi

Dit weekend begon hier het echte herfstweer waarbij je op een holletje de kerk uit rent om zo snel mogelijk thuis te zijn. En de klok werd verzet, én de herfstvakantie begint. Jipperdepip, hoe krijgen ze het verzonnen. Daar zaten we dan vanmorgen om kwart over zes, met twee verklede prinsessen en een brandweerman in vol tenue die éíndelijk wel ’s ontbijt wilden :\) Toen had Johan er al anderhalf uur opzitten met het eerste wakkere spookje. Leve de vakantie.

Ik hoorde hier een treffende benaming voor kinderen die vroeg wakker zijn en/of ’s nachts spoken en/of ’s avonds niet kunnen slapen: uiltjes. ’s Nachts actief, en dan overdag moe of chagrijnig. En onze uilen doen duidelijk niet aan een winterslaap helaas.

Het moge inmiddels duidelijk zijn: ik vind het een intensief klusje om de kinderen een hele week thuis te hebben, zeker als we door het weer niet zoveel naar buiten kunnen. Drie kinderen die elkaar de hele dag in de haren kunnen zitten, stampen en schreeuwen in een huis waar dat niet gewaardeerd wordt, constant mama-mama-mamaaaaaa nodig hebben omdat er een duplo-blokje moet worden bewonderd, of een krasje op een blad papier, of omdat er een teen is gestoten of een neus kriebelt of de sokken niet lekker zitten of… Dat trekt mijn hoofd gewoon niet, na een poosje explodeert het. Waar vervolgens niemand van onder de indruk is 😉

Zo. Dit was het klaag-gedeelte van dit bericht. Ik heb even mijn hart gelucht hier, dus nu is het tijd voor constructieve plannen. Ik las dat de Kindergarten morgen van plan is appelmoes te koken met de kinderen, dus daar kan Boaz fijn een ochtendje naartoe.  Vanmiddag en donderdagmiddag gaan we op bezoek bij klasgenootjes van Hannah en Boaz – helaas wel met z’n allen, want de kinderen ergens afleveren en zelf een boek gaan lezen, dat niveau hebben we nog niet bereikt hier. Ik ben natuurlijk ook gewoon zulk leuk gezelschap dat ze mij er graag bij hebben…

Verder heb ik beloofd dat we een keer patatjes gaan halen, kunnen we wellicht naar de binnenspeeltuin (met oordopjes? of staat dat raar?) en als het mooi weer wordt naar het bos. Als het blijft regenen kunnen we het in ieder geval binnen gezellig proberen te maken met alle herfst-schatten die we nog op voorraad hebben. En verder… kijk ik waarschijnlijk regelmatig klagend en zuchtend en steunend naar mijn koelkast. Daar hangt sinds kort een mooie Sela-tekst uit een tijdschrift:

Laat in mijn huis Uw vrede zijn
en zegen mijn gezin.
Geef mij vandaag de rust en kracht
voor elke taak die op mij wacht.
Dat ik mij niets voor niets vermoei;
Breng alles wat ik doe tot bloei.

Voor degenen die de vakantie er alweer op hebben zitten: veel succes met haasten ’s morgens, met kinderen die hun bed niet uit te branden zijn, die niet naar school willen of die achter de broek gezeten moeten worden met hun huiswerk. Daar hebben wij lekker even geen last van 🙂 Leve de vakantie.


Eén gedachte over “Gouden combi”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *