Joetie is jarig

Judith is jarig vandaag. Wat is dat spannend!

Vanmorgen ontdekte ze als eerste de slingers. Dat was alvast een goed begin. Vervolgens gingen we voor haar zingen en kreeg ze cadeautjes. Hannah en Boaz weten natuurlijk al lang hoe leukย  dat is, en overladen hun zusje het liefst meteen met 4 cadeautjes tegelijk – en we hadden een hele voorraad, van onszelf maar ook van familie die alvast wat had meegenomen of opgestuurd. Maar daar was mevrouwtje toch niet aan toe. Toen ze drie cadeautjes had gezien vond ze het even mooi geweest en wilde ze liever met haar ballon spelen. Het was allemaal een beetje tรฉ overweldigend, arm ding ๐Ÿ˜‰

Bij het ontbijt is Judith vaak als eerste “klaar”, dus ze liep al wat rond te scharrelen toen wij nog aan tafel zaten. Dat was een mooi moment om nog een pakje te proberen. Ze keek me vanuit de slaapkamer een keer vragend aan, en ja, ze mocht het lekker uit gaan pakken ๐Ÿ™‚ Vol enthousiasme ontdekte ze een boek over Gonnie en Guusje, twee gansjes met laarsjes aan. Prompt moest ze zelf ook een paar laarzen uit de bak vissen natuurlijk, om helemaal in stijl voorgelezen te worden door zus Hannah. Die doet dat maar al te graag, vooral bij nieuwe boekjes…

Tot verontwaardiging van Boaz moesten Hannah en hij vanmorgen gewoon naar school. Dat hoort niet op verjaardagen! En inderdaad, Hannah is in de Kerstvakantie jarig, Boaz regelmatig rond Pasen, bij Johan hadden de kinderen nog zomervakantie, en mijn verjaardag viel op zaterdag. Maar nu dus niet, helaas pindakaas voor hen. Voor Judith was dat nog helemaal niet zo verkeerd. Toen de rust hier thuis was weergekeerd heeft ze heerlijk gewandeld met haar nieuwe hondje, zo’n houten beestje op wieltjes dat je achter je aan kunt trekken. Het dier heet gewoon “hond” heeft ze besloten, en de eerste opvoedpogingen heeft ze al achter de rug. Nu doet mevrouwtje even een tukkie om alle indrukken te verwerken. En het hondje ligt naast haar in bed. Slaap lekker schatjes! Straks gaan we weer verder met ons feest ๐Ÿ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *