Feest

Het is feest vandaag, want (1) ik ben jarig, (2) iedereen is vrij van school en werk, (3) papa Troost was nog op bezoek en (4) we hebben genoten van heerlijk herfstweer in een prachtige omgeving.

Wat betreft (1) begon de dag al bijzonder goed: ik lag nog lekker in bed met een kop thee, een bakje fruit en een half slapend knuffeltje toen m’n telefoon het al druk had met allemaal felicitatie-app’jes. Daarna werd er nog een stevig schepje bovenop gedaan door alle cadeautjes die waren gemaakt, gekocht, opgestuurd of meegenomen uit Nederland: een paar boeken, lekkere chocola, een strijkkralen-kunstwerk, een zelfgekraakte walnoot, een stapeltje kaarten, en nog meer. Bedankt allemaal 🙂

Dan (2). Ik vind het ideaal om op zaterdag jarig te zijn: op school trakteren doe ik toch niet meer, en het is wel gezellig om samen thuis (of uit) te zijn. Dan kan je er wat meer een speciaal tintje aan geven dan bij een gewone werk- en schooldag.

Punt (3). De visite was er donderdag al en bleef ruim twee dagen. Gezellig hoor! Opa is weer helemaal op de hoogte van Hannahs nieuwe school, heeft Boaz weer ’s naar school gebracht en opgehaald, spelletjes gedaan, bijgepraat en uiteraard lekker gewandeld. Het was geweldig weer, dus donderdag hebben we nog een rondje naar de Quelle gemaakt (de natuurlijke bron in een gehuchtje naast ons), vrijdag is hij grotendeels “boven” geweest op de Belchen en vanmorgen hebben we met z’n allen een boswandelingetje gemaakt bij St. Ulrich. Hij heeft z’n kilometertjes er weer op zitten en genoten van het prachtige uitzicht. Nu met al die herfstkleuren is dat haast nog mooier dan in de zomer!

Die boswandeling was dus punt (4). Qua kilometers was het niet indrukwekkend, maar het was leuk en er was veel moois te zien. Kijk maar!

Op de uitkijk – of gekke bekken aan het trekken
Helemaal links nog net te zien: de Vogezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *