De mannen op reis

Een treintje ging uit rijden
van Krozingen naar Lelystad
En achter een bovenraampje
daar zat… een heel opgewonden jongetje! En daarachter zag ik nog een zwaaiende hand met een bekend petje er boven. Vanmorgen hebben we Johan en Boaz uitgezwaaid. We troffen het op ’t station, want in de paar minuten dat we daar stonden kwamen er twee goederentreinen voorbij, toen een trein vol vrachtwagens en daarna nog een lange trein met minstens 150 gloednieuwe Citroëns en Peugeots. En toen kwam dus de trein naar Freiburg, waar onze mannen instapten. Daarna gaan ze met de ICE naar Frankfurt en dan door naar Nederland. We zijn benieuwd hoe de reis deze keer gaat, we hebben intussen alle variaties meegemaakt bij onszelf of onze gasten.

Johan moet donderdag en vrijdag in Nijmegen zijn voor een conferentie, mede ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van zijn voormalig begeleider aan de uni daar. De dinsdag erna wordt hij opnieuw verwacht voor de promotie van een collega. Deze keer mag Johan in het rijtje opponenten zitten, en een paar moeilijke vragen afvuren 😉 Het is nog maar zo kort geleden dat hij daar zelf stond te zweten voor een rij zwarte pakken, maar nu zijn de rollen dus al omgedraaid.

En ja, als je tussen vrijdagmiddag en dinsdagmorgen heen en weer wilt reizen naar Bad Krozingen, zit je meer in de trein dan thuis. Daarom was de keus snel gemaakt: Johan blijft het weekend in Nederland om nog wat familie te spreken. Zijn beide oma’s zijn pas jarig geweest, dus dat komt goed uit. Het was natuurlijk leuk geweest als we met z’n allen konden komen, maar helaas, Hannah moet gewoon naar school. Boaz is nog niet leerplichtig, die mag af en toe nog wel een weekje vrij. Oma Paula vindt het ook leuk als hij komt logeren, en zo zitten onze beide heren dus in de trein. De dames blijven eenzaam achter, of volgens Hannah: “eindelijk even heerlijk rustig”. Dan kan ze tenminste ongestoord haar huiswerk maken B-) Ik ben benieuwd hoe lang ze dat volhoudt, waarschijnlijk verlangt ze na één dag alweer terug naar haar onbesuisde, drukke maar toch wel lieve broertje…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *