Toerist in eigen stad

De afgelopen dagen hadden we weer eens bezoek 😉 dus gingen we als toerist op pad. Zaterdag ben ik naar Freiburg geweest. Onze kinderen vinden steden een beetje saai, dus die bleven met Johan thuis.

Het deel van de binnenstad dat in oorlogen niet is gebombardeerd, of dat weer is opgebouwd, ziet er heel gezellig uit. Huizen in alle kleuren, veel bloemen en straten die als mozaïeken uit kleine steentjes in elkaar zijn gepuzzeld. Erg leuk, in winkelstraten hebben ze dan bijvoorbeeld op de stoep voor de bakker een rondje mozaïek met een brood gemaakt, bij een antiquariaat een opengeslagen boek, enzovoorts. De beroemde “Bächle”, het mini-beekje dat door het centrum loopt, stond helaas nog droog. De bootjes die er in hadden moeten varen werden nog steeds wel verkocht, maar dan voor in de fonteinen. Op het marktplein bij de Münster hebben we heerlijk gesmuld van ijs, koffie of Schwarzwalderkirsch-taart. Verder hebben we vooral rondgelopen, gekeken, en nog wat verse thee gekocht in een speciale thee-winkel.

Das neue Rathaus in Freiburg

Johan moest natuurlijk met z’n broer de Belchen op; dat kon nog wel even om vier uur, toen we terug waren uit Freiburg. En ja hoor, een paar uur later waren ze alweer terug… Wel “met pap in de beentjes”, maar dat nemen ze dan maar voor lief. Verder zijn we vrijdag weer in Münstertal geweest en daar weer weg geregend – alleen hadden we het nu op tijd in de gaten 🙂 De regen was overigens zeer welkom, alleen jammer dat het dan net in dat half uurtje kwam dat wij dammetjes wilden bouwen 😉 ’s Avonds hebben we spelletjes gedaan of gewoon lekker bijgepraat, wijze spreuken van Rikkert gelezen en het samen gezellig gehad. Komende week gaan we afkicken, want de laatste gasten (voorlopig) zijn nu bezig hun tassen in te pakken. Johan heeft nog een paar dagen vrij, dus we zullen ’s zien hoe gezellig we het samen kunnen maken zonder animatieteam in huis… 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *