Voetbalwedstrijd en waterfeest

Vandaag was een belangrijke dag: Boaz’ kleuterschool had een voetbalwedstrijd tegen een andere kleuterschool. De afgelopen weken hadden ze op vrijdagmorgen voetbaltraining, er is een teamshirt gemaakt en de verwachtingen waren hooggespannen. Vanmorgen gingen ze dan met de trein – 2 minuten volgens de dienstregeling – naar het voetbalveld. De wedstrijd zelf was een beetje een teleurstelling voor Boaz. Met 22 kinderen op een veld, die allemaal achter dezelfde bal aanrennen, was hij het overzicht algauw kwijt. Hij vond het maar stom dat hij amper tegen de bal mocht schoppen. Je noemt het toch een voetbalwedstrijd, geen renwedstrijd?!? Tjah, geef ‘m eens ongelijk… Opeens zag hij z’n kans schoon: de bal lag zomaar alleen op het veld! Helaas, dat was bedoeld voor een penalty, en Boaz mocht ‘m dus alweer niet schoppen. We hebben vanavond maar even ons eigen potje overschieten gedaan, om de gemiste kansen een beetje in te halen.

Vanmiddag was het groot feest. Ter ere van het begin van de schoolvakanties organiseerde de stad een waterfeest in een naburige speeltuin/park. De jeugdbrandweer deed mee met een zeephelling (ideaal hier, met al die heuvels leg je gewoon een zeiltje neer, zeep en water erop en klaar!) en met een heuse blusoefening. Vooral Hannah heeft dit heel vaak gedaan: met een spuit alle vlammetjes omver spuiten. Ze heeft een hele tactiek ontwikkeld: eerst spuit je de vlammetjes waar je mensen in de buurt ziet, want mensen zijn natuurlijk belangrijker dan speelgoed. Dan spuit je onderaan, want daar begint het vuur vaak, en dan ga je heen en weer omhoog tot je alles hebt geblust. Het ging voortreffelijk, en er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen ๐Ÿ™‚ Wel veel waterschade, maar met dit weer was dat geen probleem.

Verder was er volop gelegenheid om lekker met water te kliederen: er stonden grote bakken met water en pompen erin, en van daaruit konden kinderen met stukken gepimpte regenpijp, koppelstukken, kratjes, schragen et cetera een parcours bouwen naar opvangbakken onderaan de heuvel. Dan nog plastic ballen en heel veel gieters water, en het feest is compleet. We hebben ruim twee uur in het park gezeten, en al die tijd waren zo’n 40 kinderen druk aan het “werk” terwijl de mama’s met hun tong op hun schoenen in de schaduw zaten. Want het was errug warm, ik geloof officieel 36 graden met uitschieters naar boven. Dan is zo’n waterfeestje wel geslaagd.

Judith vond het ook leuk. Ze dribbelde van hot naar her, keek eens hier, spetterde eens daar, en had het reuze naar haar zin. Ze had ook nog een privรฉ-activiteit meegenomen: haar “daaltjes”! Als je al ruim anderhalf bent, laat je sokken en schoenen/sandalen natuurlijk niet meer door mama aantrekken. Dat kun je gewoon zelf. En om het extra te oefenen, deed Juud dus keer op keer haar sandalen uit en weer aan en weer uit en weer aan. Ze is apetrots als het allemaal lukt ๐Ÿ™‚ Als we gewoon naar school of iets dergelijks moeten heb ik niet altijd tijd om daarop te wachten, dus dan zet ik haar regelmatig in de buggy met sokken en schoenen in de hand. Tegen de tijd dat we aankomen, is de klus ofwel geklaard ofwel mag mama toch helpen.

Het waterspel was trouwens wel vermoeiend. Judith kwam heel lief op schoot liggen in de schaduw: “Joetie s(l)aape”. Dat lukte wel niet helemaal in die drukte, maar het was een duidelijk signaal.

Toen we bijna naar huis gingen, liet de brandweer nog even zien hoe ver en hoe hard een brandweerspuit kan spuiten. De kinderen mochten op een bepaalde heuvel gaan staan, en vanaf de straat kregen ze een gigantische douche. Ik geloof dat er weer een paar sollicitaties binnen gaan komen bij de jeugdbrandweer ๐Ÿ˜‰

Al met al was het waterfeest heel geslaagd! Boaz heeft morgen z’n laatste schooldag (al kunnen we dat deels zelf bepalen, maar dat weet hij niet…). Hannah heeft sinds woensdag vrij. Volgende week barst het vakantiespektakel los: de รฉรฉn na de ander komt vanuit Nederland onze kant op. We hebben er zin in, hartelijk welkom allemaal!

2 gedachten over “Voetbalwedstrijd en waterfeest”

  1. Mooie verhalen weer Grietje! Fijne vakantie met elkaar en al jullie gasten!
    Voor ons is de vakantie nu ook begonnen, even geen verplichtingen ๐Ÿ˜ƒ

    Die verhalen over Judith zijn trouwens vaak erg herkenbaar, heerlijk deze leeftijd hรจ ๐Ÿ˜

  2. Leuke verhalen allemaal! Zo te lezen vermaken de kinderen zich prima.
    Ook wij hebben gauw vakantie,voor jullie ook fijne vakantie.

    Groeten Jakob en Jantje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *